Son Dakika: "Dışişleri Bakanlığı'ndan Salih Müslim Tepkisi!"

Dışişleri Bakanlığı, Çekya'nın Başkenti Prag'da gözaltına alındıktan sonra bugün çıkarıldığı mahkemece salıverilen Salih Müslim'in serbest bırakılmasıyla ilgili 'Çekya Masumların acısını umursamadı' ifadelerini kullanan bir açıklama yayımladı.

Dışişleri Bakanlığı'ndan Salih Müslim Tepkisi!

Dışişleri Bakanlığı, Çekya'nın Başkenti Prag'da gözaltına alındıktan sonra bugün çıkarıldığı mahkemece salıverilen Salih Müslim'in serbest bırakılmasıyla ilgili 'Çekya Masumların acısını umursamadı' ifadelerini kullanan bir açıklama yayımladı. Türkiye'deki bir çok bombalı saldırının baş sorumlusu terörist başı Salih Müslim'in Prag'da yakalanması sonrasında Türkiye iade işlemlerini başlatmıştı. Bugün mahkemeye özel tim eşliğinde getirilen Salih Müslim , çok kısa süren duruşmanın hemen ardından serbest bırakıldı.

Dışişleri'nden yapılan ilk açıklama :"Çekya masumların acısını umursamadı. Karar, Çekya'nın sorumluluklarıyla bağdaşmıyor"

Müslim'in mahkemelere çıkmaya söz verdiği, AB sınırlarından kaçmamayı taahhüt ettiği öne sürüldü. Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ da söz konusu kararı eleştirmişti. Başbakan Yardımcısı , "Bu karar Türkiye ile Çekya arasındaki ilişkileri olumsuz etkileyecek karardır. Sonuç ortada. Bir terör örgütünün kurucusu yöneticisi olan ve hala terör örgütü içerisinde etkin faaliyette bulunan bir çok insanın ölmesine sebep olan eylemin bizzat talimatını veren terörist başı serbest bırakıldı.

Hem kumrular sokakta hem güvenpark'ta bir çok insanımız hayatını kaybetmiştir. Bir insanın yaptıklarının terör faaliyeti sayılması için daha kaç insanın hayatını kaybetmesi, yaralanması gerekir. Terör örgütlerinin öldürdükleri Türk ve Müslüman olursa onları öldürenler terör örgütü örgütü sayılmıyor mu? Biz biliyoruz ki PYD, YPG , PKK , DEAŞ bunlar terör örgütüdür. Sivillere , masumlara zarar vermiştir. Türkiye'de bir çok canlı bomba eylemi gerçekleştirmiştir. Bu kararın aramızdaki hukuk bakımından yanlış bir karar olduğuna inanıyoruz. Bu tür kararlar hukukla , delille, dosya durumuyla izah edilemeyecek, siyasal kararlardır." ifadelerini kullanmıştı.

KPSSCAFE - ANKARA

27 Şub 2018 - 16:13 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler