Sigara Paketleri Değişiyor-Tek Tip Uygulama Geliyor

Katıldığı bir programda basın toplantısı düzenleyen ve gündeme ilişkin konuları değerlendiren Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, gündeme ilişkin konuları değerlendirirken sigara paketlerinde yapılacak önemli değişikliği aktardı.

Antalya'da düzenlenen '2018 Yılı Değerlendirme Toplantısı'nın açılışına katılan Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, açılışta konuşma yaptı.

Düzenlediği basın toplantısında, TSK'nın Afrin'e yönelik başlattığı 'Zeytin Dalı Harekatı' kapsamında, Kilis ve Hatay'a yaptığı ziyareti değerlendiren Demircan şu sözleri söyledi: "Bu mücadelede hizmet veren sağlık çalışanlarımızın durumlarını, ihtiyaçlarını yerinde görmek ve değerlendirmek için ziyarette bulunduk. Morallerini çok yüksek bulduk. Arkadaşlarımız, üzerlerine düşen görevleri fevkalade kaliteli bir şekilde yerine getiriyor. Bütün şehitlerimize Cenab-ı Hak'tan rahmet diliyorum. Ülkemizin karşı karşıya kaldığı saldırıya karşı bedenini siper eden gazilerimize acil şifalar diliyorum"

ATAMALAR BİTTİ

Sağlık Bakanlığı'nın Türkiye'de sağlık hizmetleri noktasında iyi yere geldiğini belirten Bakan Demircan, bundan sonra kaliteyi daha da geliştirmek ve sürdürülebilirliği yakalamak için önemli reformlar, hamleler yapmaya başlandığını ve bu hamlelerin neticelerinin daha yakından hissedileceğini söyledi. Bu kapsamda, illerde 3 başlılığı tek başlılığa indirdiklerini kaydeden Demircan, Halk Sağlığı Kurumu, Kamu Hastaneler Genel Sekreterliği ve Sağlık Müdürlüğü üçlü sistemi, verimi etkiliyordu. Aynı şekilde ülkemizde 16 Nisan referandumuyla yeni bir dönem başlamıştı. O da çok başlılığı ortadan kaldırmaya yönelik cumhurbaşkanlığı sistemi modeline uygun olarak Sağlık Müdürlüğü modeline geçtik. İllerimizde çok başlılık ortadan kalkmış oldu. Yeni dönem atamaları bitti ve uygulamaları gözden geçireceğiz. Sağlık alanında Türkiye'yi daha ileri taşıyacak adımları atıyoruz" dedi.

SİGARAYI BIRAKMA GÜNÜ

9 Şubat'ın Sigarayı Bırakma Günü olduğunu hatırlatarak sözlerini sürdüren Bakan Demircan, "Gördüm ki sevindirici bir durum, buradaki arkadaşlar sigara içmiyorlarmış. Sigara halk sağlığı, insan sağlığı için bir tehdit. Sigaranın hiçbir faydalı tarafı yok. Bu zararlıyı milletimiz en hızlı bir şekilde bırakıp kurtulmalı. Bu konuda yapılmış düzenlemeleri ve uygulamaları takip ediyoruz. Yeni düzenlemeler de önümüzdeki günlerde yapılacak" ifadelerini kullandı.

TEK TİP UYGULAMA

Sigara paketleri için 'tek tip' uygulamasının getirileceğini aktaran Bakan Demircan, bu yönde çalışmalara ilişkin şu ifadeleri kullandı: "Önümüzdeki günlerde onu kamuoyuyla paylaşacağız. Paketler, yani reklam unsuru oluşturmamalı. Kolay ulaşılmamalı, insanlarda bu işi alma ihtiyacı doğuracak, o kullananların aklına düşürmemeli. Bunun için her türlü tedbiri almalıyız. Alo 172 hattımız sigarayı bırakma noktasında hizmet veriyor ve 'Ben sigarayı bırakmak istiyorum' diyerek bu hatta müracaat edebilirler. Onlara her türlü destek sağlanır. Sigarayla mücadele noktasında hakikaten toplum olarak ısrarcı olalım"

HASTANELERİN BORÇ SORUNU

Öte yandan Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nin içinde bulunduğu borç krizi sorulan Bakan Demircan, "Sadece Akdeniz Üniversitesi'ne ait bir sorun değil, üniversite hastanelerimizin ödeme zorluklarını hükümet olarak biliyoruz. Bu konuda çalışmalar da var, üniversitelerle ve YÖK'le birlikte devam ediyor. Elbette bir şekilde inşallah bu çözülecek ama şu anda üniversitelerimizdeki bu ödeme zorluğu devam ediyor. Üniversitelerle birlikte beraber çözeceğiz" dedi.

Kpsscafe.com.tr | Ankara

09 Şub 2018 - 12:28 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler