Milli Savunma Bakanı Işık: "Halk hükümet sistemini değiştirdi"

Referandum sonucunun 'Evet' çıkmasını işaret eden Bakan Fikri Işık, halkın hükümet sistemini kendi iradesiyle değiştirdiğini ifade ederek; çok önemli bir gelişme olduğunu vurguladı...

" Nasıl bir başarının elde edildiğini aslında çok fark etmedik henüz. Yüzde 52'lik oy oranını bazıları 'Acaba mı?' diye yorumlamasın. Bu demokraside son derece önemlidir. Bakınız, çok değil 2-3 yıl önce Türkiye'de Başkanlık sistemine geçilsin mi? Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi kabul edilsin mi? diye yapılan bütün anketlerde 'evet' oranının ortalaması yüzde 30-35 arasındaydı. Bugün bu akşam sandıklar açıldığında gördük ki, bu oran yüzde 51 kusure çıktı, yani yuvarlak olarak yüzde 52. " ifadelerini kullanan Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, ayrıca şunları aktardı:

Hayır veren de Evet veren de katkı sağladı

" 'Hayır' verenin de 'evet' verenin de katkı sunduğu önemli bir başarıdır. Niye? Artık Türkiye hükümet sistemini değiştiriyor. Bundan sonra siyasetçi daha çok çalışacak. Yüzde 50'ye ulaşmak için daha büyük gayret gösterecek. Bundan sonra siyasetin dili yumuşayacak. Bundan sonra siyasetçi daha kucaklayıcı olacak. Daha kapsayıcı olacak. Ötekileştiren, ayrıştıran siyaset söylemi yerini daha birleştiren daha kucaklayan bir siyaset söylemine bırakacak. Artık Türkiye demokrasisini bu akşam itibariyle daha da kökleştirmiş olacak. "

" Bu önemli bir değişikliktir. Bu değişikliğin kabul edilmesiyle ortaya çıkan sonuç, siyasetin alternatifinin yine siyaset olduğunu ortaya çıkardı. Vesayet heveslilerinin bir kez daha hevesi kursağında kaldı. Onun için yarın sabahtan itibaren ister 'evet' vermiş olsun, ister 'hayır' vermiş olsun birbirimizle kucaklaşıp bu ülke için bu millet için gençlerimizin çocuklarımızın geleceği için birlikte yol yürümeye devam edeceğiz. "

kpsscafe.com.tr | KONYA

17 Nis 2017 - 13:12 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler