Mevlüt Çavuşoğlu: "Göç anlaşması uygulanmaz"

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, AB tarafından uygulanması planlanan vize serbestisi uygulanmadığı takdirde göç anlaşmasının da uygulanamayacağını, bu uygulamaların birbirlerine bağlı konular olduğunu ifade etti...

"Eğer AB vize serbestisini uygulamazsa birbirine bağlı üç anlaşmamız var. Geri kabul ve göç anlaşması. O zaman diğer iki anlaşma da tabi doğal olarak uygulanmaz. Bu bir tehdit ya da blöf değildir."

Dış politika

"Nedir girişimci dış politikanın özelliği? Her şeyden önce ülkeler arasında ikili ticaretimizi artırmamız lazım. Ticaretin önündeki engelleri kaldırmamız lazım. Serbest ticaret anlaşmalarını imzalamamız lazım. Serbest ticaret anlaşması mümkün değilse, tercihli ticaret anlaşmasını imzalamamız lazım. Bazı ülkeler belli ürünleri korumak ve dışında tutmak istiyor. Tekstil, tarım olabiliyor. Yine gümrük birliği anlaşmalarını da güncellemek lazım. AB ile güncelleme konusunda çalışmalarımız sürüyor, kararlar çıktı, üç tur görüşmeler oldu. Önümüzdeki birkaç ay içinde daha somut adımlar atılacak. İki tarafta da kararlılık var. o zaman imzalanan gümrük birliği anlaşması o günkü şartlarda hiç yoktan iyiydi ama bugün özellikle üyeliğin uzaması ve bir soru işaretinin olması sebebiyle gümrük birliğinin de yenilenmesi gerekiyor."

kpsscafe.com.tr | KONYA

18 Mar 2017 - 09:38 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler