Enis Berberoğlu Hakkında Flaş Karar: 5 Yıl 10 Ay Hapis

Maltepe Cezaevinde tutuklu bulunan CHP Milletvekili Enis Berberoğlu hakkında bir son dakika gelişmesi yaşandı. MİT Tırları soruşrurmasında Berberoğlu'na 5 yıl 10 ay hapis cezası verildi.

CHP'li Milletvekili Ensi Berberoğlu hakkında flaş bir kara ralındı.

MİT Tırları soruşturmasında, gizli belgeleri yayımladığı için gözaltına alınan ve hakkında tutuklama kararı verilerek cezaevine gönderilen CHP Milletvekili Enis Berberoğlu'na 5 yıl 10 ay hapis cezası verildi

CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu'nun, durdurulan MİT TIR'ları görüntülerini eski Cumhuriyet gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar'a ilettiği iddiasıyla yargılandığı davada karar verildi.

Berberoğlu'na 5 yıl 10 ay hapis cezası verildi. Berberoğlu'nun tutukluluk hali devam edecek.

Berberoğlu, "devletin güvenliği veya iç veya dış siyasal yararları bakımından niteliği itibarıyla gizli kalması gereken bilgileri siyasal veya askeri casusluk maksadıyla açıklamak" ile suçlanıyordu.

BERBEROĞLU'NUN SON AÇIKLAMASI

Maltepe Cezaevinden 2017 yılı sonunda bir açıklama yapan Berberoğlu şu ifadeleri kullandı: "Beni sevenler ve güvenenleri, ailemi, partimi, dostlarımı utandırmamış olmaktan dolayı sevinçliyim. Ben casus ve vatan haini olmadığımı zaten biliyordum ama bu iftiradan dolayı yakınlarımın üzülmesi benim için her türlü cezadan daha ağır yüktü. İstinaf mahkemesi kararıyla bu yükten kurtuldum.

Şimdi sıra hukuken gerekmediği halde suçsuzluğumu kanıtlamakta. Belki biraz zaman alabilir, acelem yok. Siz dışarıda, ben içeride mücadeleye devam" 

Kpsscafe.com.tr | Ankara

13 Şub 2018 - 14:35 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler