CHP: "Irak'taki Bağımsızlık Referandumun Durdurulmasını İstiyoruz"

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Ardahan Milletvekili Öztürk Yılmaz, IKBY Başkanı Mesut Barzani'ye referandumun çok tehlikeli sonuçları olacağını hatırlattı.

CHP: " Irak'taki Bağımsızlık Referandumun Durdurulmasını İstiyoruz"

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Ardahan Milletvekili Öztürk Yılmaz, IKBY Başkanı Mesut Barzani'ye referandumun çok tehlikeli sonuçları olacağını hatırlattı.

Yılmaz, "Bağdat ile Erbil oturup anlaşsalardı, Irak anayasası yazılırken 'Biz ayrılıyoruz' deselerdi, burada birisi ses çıkarsaydı, 'Size ne oluyor, bunlar oturmuş anlaşmışlar' derlerdi. Burada böyle bir anlaşma yok. Bağdat isyanda, Tahran, Ankara, Ortadoğu'da Arapların hiçbiri istemiyor, bir tek İsrail istiyor. Barzani'nin, bütün bu referandum hülyası yarın bir başka kuvvetin taşeronluğuna dönüşebilecek süreci başlatacak. Türkiye, büyük bir devlettir, tecrübesi olan bir devlettir ve gerektiğinde yol gösterebilecek özellikleri olan bir ülkedir. Bizim sözlerimiz başkaları için farklı algılanabilir ama şunu söyleyelim: Biz, herkesin iyiliğini istiyoruz ve bu referandumun bir an önce durmasını istiyoruz. Bu tezkereye de bu çerçevede destek veriyoruz." dedi.

Barzani'nin AK Parti döneminde güç kazandığını söyleyen Öztürk, "Çünkü dış politikada bir iflas yaşıyorsunuz. Sözünüzü dinletemiyorsunuz. Barzani'yi ağırlıyorsunuz, yediriyorsunuz, içiriyorsunuz ama 'yapma' dediğinizde dinlemiyorlar. Demek ki uluslararası alanda sizin sözünüzün gücü zayıflamış. Orada tatbikat yapıyorsunuz, Habur'dan TIR'lar vızır vızır geçiyor. Bu nasıl çelişki? Hem Irak'ın toprak bütünlüğünü savunduğunuzu söylüyorsun hem de Barzani'nin Ankara'da ofisi duruyor. Net olmanız lazım. Dış politikada yapmayacağınız hiçbir şeyi söylemeyeceksiniz. Söylediğiniz her şeyi de yapmak zorundasınız.

Türkiye'nin kredibilitesi her şeyin üzerindedir. Bu milletin çıkarları, hakkı, hukuku hükümet olarak size emanet edilmiş ama siz gereğini yapmıyorsunuz. Bölgesel Kürt Yönetimiyle, Irak'ın toprak bütünlüğü içinde kalması kaydıyla ilişkileri en üst düzeyde geliştirebiliriz. Irak'taki diğer halkların da kendi geleceklerini belirleyecek mekanizma, Irak anayasası içinde vardır ama o, bölge olma mekanizmasıdır, bağımsız olma mekanizması değildir. Bölgemizde savaş istemeyiz. Bölgenin taşeronlaşmasının baş nedeni sizsiniz. Suriye'de Şam rejimini, Irak'ta da Maliki'yi devirmek için uğraştınız çünkü siz mezhepçisiniz. Mezhepçi olmak Türkiye'yi bu noktaya getirdi." dedi.

KPSSCAFE.COM.TR - ANKARA

24 Eyl 2017 - 09:39 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler