'Atamalarda Baş Tacı Yapılacak Tek Meslek Onlar Olacak'

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin TBMM'deki Grup toplantısında öğretmen atamaları ve kamu personeli alımlarıyla ilgili konuştu.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin TBMM'deki Grup toplantısında öğretmen atamaları ve kamu personeli alımlarıyla ilgili konuştu.

Kemal Kılıçdaroğlu :"Milli Eğitim Bakanı 110 bin öğretmen açığı var diyor. Niye atamıyorsunuz bu öğretmenleri, boşuna mı okudu bu gençler? CHP İktidarında Baş Tacı Yapacağımız Tek Meslek Öğretmenlik olacak. Nerede bir öğrenci varsa orada bir öğretmen olacak. Taşımalı sisteme son vereceğiz. Cumhuriyet Halk Partisi toplumun her kesiminin umudu olmuştur. Kimin sorunu varsa kapımızı çalıyor. 

Geçenlerde bir grup imam arkadaş geldi. Beni de diğer arkadaşları da ziyaret ettiler. 12 Mayıs 2017 tarihinde bir sınav açılıyor, il müftülüklerinde bünyesinde boş bulunan geçici cami görevlisi alınması, sınav açılıyor, sınava giriyorlar. Bunlar imam oluyorlar, köylere atanıyorlar. 15 gün ücret verilmiyor bunlara.

Sonra bu arkadaşlara 'Siz imam değil, çaycı, temizlikçi olacaksınız' diyorlar. Ya hu bu adam imam olmuş, ilahiyat okumuşlar. 4 binin üzerinde kişi bunlar. Ben bu kardeşlerime söz veriyorum. Her zaman sizin yanınızda olacağız. Bizim bir özelliğimiz var kimsenin aşıyla işiyle uğraşmayız.

İşsizlik Türkiye'nin en temel sorunu. 5 bine yakın imam, temizlikçi ve çaycı olarak atanıyorsa üzerinde durmak lazım. Kim hangi dalda eğitim yapmışsa orada faaliyet göstermelidir. Bunu yapmaz liyakatı yok ederseniz devleti köreltirsiniz. Gençler arasında işsizlik çok yükseldi. Bankalara bireysel kredi borcunu ödemeyenlerin sayısı 1 milyona yaklaştı. Bu imam arkadaşlar da diyor ki, biz borçlandık, ev tuttuk ev kirası ödüyoruz.  Onlar sizi anlamayız kardeşim, onlar din ticareti yaparlar, biz herkese saygılıyız." dedi.

KPSSCAFE - ANKARA

27 Şub 2018 - 13:28 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.

01

Servet - Bu chp neden bu kadar yalan söylüyor ? Kocaman adamlar yalan söylemeye utanmıyorlarmı... 1 asıra yakındır ülkeye ne hayırları dokunmuşki şimdi hayrımız dokunacak diyebiliyorlar...!!!

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 27 Şubat 13:28


Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler