Adalet Bakanlığından Vatandaşlara Yeni ve Önemli Hizmet

Adalet Bakanlığından vatandaşlara yeni hizmet. Bakanlık kaynaklarından edinilen bilgilere göre yeni bir internet sitesi kurulduğu ve bu internet sitesinin mağdurlara özel olduğu belirtildi.

Adalet Bakanlığından Vatandaşlara Yeni ve Önemli Hizmet
Haber albümü için resme tıklayın

Son dakika haberi: Adalet Bakanlığından vatandaşlar için yeni hizmet.

Gazete Habertürk'ün duyurduğu bilgiye göre; Adalet Bakanlığı'nın, kırılgan gruplara (aile içi şiddet, cinayet, cinsel istismar mağdurları) yönelik onarıcı adalet, etkin, sürdürülebilir ve ulaşılabilir mağdur destek sistemi kurulması amacıyla hazırladığı 5 yıllık stratejik plan taslağına ilişkin çalışmalar başlattığı ve çalışmalarda ciddi aşama kaydedildiği bildirildi.

Fevzi Çakır'ın bugün kaleme aldığı yazısında; "CEMRE" adı verilen (Ceza Adalet Sisteminde Mağdur Haklarının Güçlendirilmesi) eylem planı ile adli süreçte mağdurlara ve özellikle kırılgan gruplara onarıcı adalet ve sosyal hukuk devleti ilkeleri çerçevesinde etkin, sürdürülebilir ve ulaşılabilir mağdur destek sistemi kurulması planlanıyordu.

Çalışmalarda, mağdurların sahip oldukları haklar ile kendilerine sunulacak hizmetlere ilişkin yeterince bilgi sahibi olmadıkları belirlendi. Adalet Bakanlığı Mağdur Hakları Daire Başkanlığı, adliyelerde mağdurları bilgilendirmek amacıyla broşürler dağıtarak bilgi verdi

İNTERNET SİTESİ KURULUYOR

Yapılan bu çalışmaların yanı sırra başta cinsel suç, aile içi şiddet ve terör mağdurları ile çocuklar ve kadın mağdurların sahip oldukları haklar ile kendilerine sunulacak hizmetlere ilişkin bilgilerin yer alacağı internet sitesi hazırlanmaya başlandı. Sitede mağdurlara hakları kolay, erişilebilir, sade ve anlaşılır biçimde yer verilecek.

Buna göre mağdurlar "www.magdur.gov.tr" internet adresine girdiklerinde yaşadıkları mağduriyet türüne göre hangi haklara sahip olduklarını, hangi hizmeti hangi kurumdan alabileceklerini ve nereye başvurmaları gerektiğini öğrenebilecek. Uğradığı haksızlık nedeniyle kendisini yalnız ve çaresiz hisseden mağdurların Adalet Bakanlığı'nın bu uygulamasıyla adalete erişiminin güçlendirilmesine yönelik önemli bir adım daha atılmış olacak. Sitenin kısa bir süre içerisinde hizmete alınacağı kaydedildi.

KPSSCAFE.COM.TR  |ANKARA

12 May 2018 - 08:48 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler