Katlanabilir akıllı telefonlar üretildi

Katlanabilir akıllı telefonlar üretildi.

Katlanabilir akıllı telefonlar üretildi.

Mobil pazarda kavisli ekranlı cihazlar var. Fakat uzun zamandan beridir katlanabilir akıllı telefonlar bekleniyor. Samsung'un bu konuda ciddi adımları var ve daha önceki raporlarda bunlar ortaya çıkmıştı. Şimdi katlanabilir telefonlar için yepyeni bir gelişme var.
ETNews'in taze raporuna göre KETI (Kore Elektronik Teknolojisi Enstitüsü) geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada (9 Nisan tarihli) maksimum eğilme yarıçapına sahip elektrotu geliştirdiğini duyurdu. Yepyeni OLED elektrot maddesinin eğilme yarıçapı 0.03 mm. Saç telinden daha ince ve katlanabilir (Saç teli yaklaşık 0.1 mm). Önceki malzemelerin boyutunun yüzde biri. Diğer bir deyişle katlanabilir ekranlı akıllı telefonlar artık gerçeğe dönüşüyor.
Daha önce geliştirilen materyalde maksimum eğilme yarıçapı 5 mm oldu. Bir kağıdın eğilme yarı çapı ise 1 mm. Not edilenlere göre yeni materyalde katlanabilirlik sayısı tahminen 100 bin kere. Eğer yeni materyalle üretilmiş katlanabilir akıllı telefonu göz önüne alırsak, günde 100 kere katlansa iki yıl içinde 73 bin kez katlanmış oluyor.
Sanayi kriterlerine göre katlanabilir malzemenin 1 mm eğilebilmesi ve 50 bin kez katlanıp açılmaya dayanıklı olması lazım. Fakat yeni materyal kriterlerin de ötesine geçmiş durumda. Geliştirilen şeffaf elektrot levha direnci dışında yüksek performansa sahip. Görünür ışık iletimi %90.
Yeni malzemenin son tüketici ürünlerinde ne zaman tam olarak kullanılacağı belli değil. KETI bileşenleri araştırmak ve yeni nesil akıllı cihazlarda uygulanacak seri üretim için işleme teknolojisi üstünde araştırmalara devam ediyor.

15 Nis 2015 - 23:03 - Teknoloji



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler