Escobar'dan 350 dolarlık katlanabilir akıllı telefon

Pablo Escobar'ın kardeşi Roberto Escobar, sadece 350 dolar fiyat etiketine sahip olan katlanabilir akıllı telefonunu duyurdu. Escobar Fold 1 adındaki cihaz, Apple ve Samsung'a kafa tutuyor.

Escobar'dan 350 dolarlık katlanabilir akıllı telefon
Escobar'dan 350 dolarlık katlanabilir akıllı telefon
Haber albümü için resme tıklayın

“Pablo Escobar Fold 1” isimli telefonun katlanır ekranı var ve 349 dolarlık bir fiyat etiketine sahip. Roberto Escobar, bu ürünle Apple’ı hedef aldığını öne sürerken, ABD’li teknoloji devini insanları dolandırmakla suçladı. Escobar, bu sebeple gelecek yıl Apple’a 30 milyar dolarlık bir dava açacağını da belirtti. Hong Kong’da üretilen ve Android işletim sistemi kullanan telefonun 100 bin adetle sınırlı olacağı açıklandı.

Pablo Emilio Escobar Gaviria ya da daha genel olarak bilinen adıyla Pablo Escobar, tarihin en büyük uyuşturucu kaçakçılarından biriydi. Bir döneme damga vuran ve dünyanın en zengin insanları listesine daha girecek büyüklükte bir servete ulaşan Pablo Escobar, suç, uyuşturucu ve cinayet kelimeleri ile sık sık aynı cümlede yer aldı.

Pablo Escobar’ın kardeşi olan Roberto Escobar ise daha çok teknoloji ve teknoloji üreticileri ile anılıyor. Geçtiğimiz dönemde ünlü girişimci ve iş adamı Elon Musk’ın alev silahı fikrini kendisinden çaldığını iddia ederek gündem yaratan kardeş Escobar, şimdi ise 2019 yılının en büyük hayal kırıklıklarından olan katlanabilir akıllı telefonlarla gündemde.
Samsung ve Huawei’nin ardından LG, Apple gibi teknoloji devlerinin kendi katlanabilir akıllı telefonlarını piyasaya sürmelerini beklerken Roberto Escobar’ın “Escobar Fold 1” adlı katlanabilir akıllı telefonu ile karşı karşıya kaldık. Üstelik kardeş Escobar bu telefonun kırılmaz olduğunu ve rakiplerine göre son derece uygun fiyatlı olduğunu söylüyor.

Sekiz çekirdekli 2.8Ghz Qualcomm Snapdragon 8 işlemciye sahip olan bu katlanabilir telefon, 16 MP + 20 MP çift kameraya sahip. 7.8 inçlik Full HD AMOLED ekrana sahip olan cihaz, çift SIM kart desteğine de sahip. İşin en ilginç tarafı ise bu katlanabilir akıllı telefonun yalnızca 349 dolar fiyat etiketine sahip olması.

Apple, katlanabilir akıllı telefon piyasasına henüz girmemiş olsa da Roberto Escobar, bu telefon ile Apple’a karşı bir anlamda savaş açmış durumda. Digital Trends’e yaptığı açıklamalarda “Birçok insana Apple’ı yeneceğimi söyledim ve yapacağım. Perakendecileri ve çevrimiçi ağları aradan çıkardım. Böylece Samsung ve diğerleri gibi binlerce dolara telefon satmıyorum.” şeklinde konuştu.

Üstelik Roberto Escobar’ın Apple’a karşı başlattığı savaş yalnızca sektörel bir rekabetten ibaret değil. Kardeş Escobar, Apple’ın insanları kandırarak değersiz ürünler sattığını iddia ederek 6 Ocak 2020’da şirkete karşı 30 milyar dolarlık bir ‘sınıf-aksiyonu’ davası açacağını duyurdu. İnsanlara hak ettiklerini geri vermeden önce kendi telefonunu gün yüzüne çıkarmak istediğini söyleyen Escobar, bu davaya başlamak için sadece avukatlara 1 milyon dolar para harcadığını dile getirdi.

05 Ara 2019 - 16:08 - Teknoloji



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler