Dış pazarlara açılma konusunda kararlı olan Apsiyon, kadrosunu yeni Strateji Direktörü ile güçlendirdi

‘Site Yöneticisinin Dijital Asistanı’ sloganıyla 8.000 site ve yaşam alanında, 680 bin konutta, 1,5 milyonu aşkın kullanıcıya hizmet veren Apsiyon, önümüzdeki döneme ilişkin hedefleri doğrultusunda stratejisini yeniden çizdi.

Dış pazarlara açılma konusunda kararlı olan Apsiyon, kadrosunu yeni Strateji Direktörü ile güçlendirdi
Dış pazarlara açılma konusunda kararlı olan Apsiyon, kadrosunu yeni Strateji Direktörü ile güçlendirdi
Haber albümü için resme tıklayın

İş geliştirme konusunda uzun yıllara dayanan tecrübeye sahip Sinan Baştaş, Apsiyon’da Chief Strategy Officer (Strateji Direktörü) olarak göreve başladı. Baştaş, Apsiyon’un stratejisini, yeni yatırım dönemini başarıyla tamamlamak,
yurt içi faaliyetleri geliştirecek açılımlar yapmak ve global pazarlara açılmak üzerine kurguladıklarını açıkladı.

Sinan Baştaş’ın CSO olarak ekibe katılmasıyla birlikte, yeni yatırım dönemi için kolları sıvayan Apsiyon, bu seride fintech ve proptech alanına yoğunlaşmış kurumsal fonlar ve yatırımcılarla buluşmayı hedefliyor. Sinan Baştaş, “Apsiyon'un bugüne kadar sergilediği müthiş performansı potansiyel yatırımcılara aktaracağız ve bu performansın yakın geleceğe nasıl yansıyacağını bir çerçeveye oturtacağız” dedi. 2010 yılında temelleri atılan, şirketleştiği 2012 yılında ilk yatırımını almayı başaran Apsiyon, bugüne kadar 3 turda yaklaşık 5,5 milyon dolar kaynak sağladı.

“1,5 milyon kişiye sadece bir tık uzaktayız!”

Apsiyon’un özellikle müşteri odaklı yaklaşımıyla faaliyet alanında öncü markalardan biri olduğunu vurgulayan şirketin yeni CSO’su Sinan Baştaş, açıklamalarına şöyle devam etti: “Globalleşme ve teknolojiyle geldiğimiz noktada; tüketici her şeyi, anında ve kolay yapmak istiyor. Hizmeti sunan olarak görevimiz, tanımladığımız ihtiyaçları öncelendirmek ve en doğru platformda kullanıcılarımızla buluşturmak. Bugün mevcut müşteri portföyümüz ile 1,5 milyondan fazla kişiye bir ‘tık’ kadar uzaktayız. Apsiyon olarak bu kitleye sunabileceğimiz onlarca hizmet var. Yakın zamanda site yöneticilerine Nesnelerin İnterneti alanında yeni hizmetler sunmaya başladık. Bakım yönetimi, uzaktan sayaç okuma ve entegre güvenlik sistemleri, hayata geçirdiğimiz otomasyon odaklı en yeni projeler. Site sakinlerine ise ev hayatı içerisinde ihtiyaç duyabilecekleri en kritik noktalarda çözümler üretmeye çalışıyoruz. Apsiyon Life ile temizlik, tesisat, market alışverişi, sigorta gibi ihtiyaçlara yönelik hizmetler sunacağız. Apsiyon platformu üzerinden bu kitlenin her türlü faturasını ödemesine imkan vereceğiz.”

Satın almalar da gündemde

Amaçlarının en iyi hizmeti ve en uygun ürünleri sunan iş ortaklarını Apsiyon çatısı altında toplamak olduğunu dile getiren Sinan Baştaş, “Şirketimiz yöneticileri ile buradaki girişimlerimizi sürekli değerlendireceğiz. Bu değerlendirmeler arasında, farklı alanlarda satın almalar da gündemimizde olacak” dedi.

Avrupa’ya servis verecek

“Ülkemiz yıllarca Batı’dan öğrenip Doğu’ya pazarlamaya çalıştı” diyen Sinan Baştaş, “Sonunda o kadar iyi öğrendik ki, birçok ürün ve hizmette hem kalitemiz hem de maliyetteki avantajımızla Avrupa'ya servis verir konuma geldik” ifadelerini kullandı.

Halen Avrupa’nın birçok pazarında Apsiyon kadar pratik, uygun ve esnek hizmet verebilen bir toplu konut yönetim yazılımı olmadığına dikkat çeken Baştaş, şunları kaydetti: “Ana pazarımızda gösterdiğimiz başarıyı yurt dışına taşımalıyız. İnternet kullanım oranı, gayrimenkul pazarı büyüklüğü bazında ciddi seviyelere ulaşmış birçok ülke belirledik ve bu pazarlarda halen proptech bakir bir alan olarak karşımıza çıkıyor. Biz en kısa zamanda bu pazarlara açılmak istiyoruz. Bu atılımı gerçekleştirmek için takımımızı genişletecek ve platformumuzu pazarlama, muhasebe, ticaret ve hukuk alanlarında hedef pazarlarla bağdaştıracağız.”

Koç Lisesi’nden 2002 yılında mezun olduktan sonra eğitimine Amerika’da devam eden Sinan Baştaş, ekonomi ve fransızca üzerine lisans öğrenimini 2006 yılında Northwestern Üniversitesi’nde tamamladı. Kariyerine New York’ta finansal haber, analiz ve veri ajansı Mergermarket Grubu’na ait Wealthmonitor ve Debtwire şirketlerinde analist olarak başlayan Baştaş, sektörel yatırım raporları ve şirket analizleri hazırlamakla sorumlu oldu. Mergermarket’teki görevlerine ek olarak 2007-2010 yılları arasında online sanat ve kültür evi artandseek’e kurucu ortak olarak girişimciliğe adım attı. 2010 yılı itibariyle Türkiye’ye dönen Baştaş bir süre tekstil üzerine faaliyet gösteren aile şirketlerinde görev aldıktan sonra Güney Kore’nin en büyük holdinglerinden biri olan SK Group’un Türkiye ofisinde İş Geliştirme Müdürü oldu. 2013-2018 yılları arasında Kibar Holding’te strateji ve iş geliştirme alanında çalışan, son olarak Sabancı Holding Çimento Grubu İş Geliştirme Direktörlüğü görevini üstlenen Sinan Baştaş, ağustos ayı itibarıyla CSO unvanıyla Apsiyon ailesine katıldı.

İOS Mobil Uygulamamız İçin Tıklayınız.

Android Mobil Uygulamamız İçin Tıklayınız.

Sosyal Medya Hesaplarımızı Takip Ederek İlanlardan Anında Haberdar Olun.

Twitter'da Takip Etmek İçin Tıklayınız.

Facebook Grubumuz İçin Tıklayınız.

Instagram Sayfamız için Tıklayınız

KPSSCAFE.COM.TR | ANKARA

18 Eki 2019 - 10:34 - Teknoloji



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler