'Kazanmak için agresif olmalıyız'

Fenerbahçe Teknik Direktörü Pereira, Molde ile oynayacakları maçı kazanmak için takımın agresif bir oyun ortaya koyması gerektiğini söyledi.

İSTANBUL (AA) - Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira, UEFA Avrupa Ligi A Grubu'nda yarın Molde ile oynayacakları maçı kazanmak için takımın agresif bir oyun ortaya koyması gerektiğini söyledi.

Ülker Stadyumu Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Spor Kompleksi'nde düzenlenen basın toplantısına sarı-lacivertli futbolcu Şener Özbayraklı ile katılan Pereira, sözlerine toplantıya geç kaldığı için özür dileyerek başladı.

Stada tek başına geldiğini anlatan Pereira, "Özür dilerim. Geç kalmamalıydım. Evimden ilk defa geliyorum stada. Yol konusunda karmaşa yaşadım. 3 kere stada gelip, girişi bulamadığım için geri döndüm. Bunun için geç kaldım" dedi.

Çok zorlu bir haftaya girdiklerini, üst üste Molde, Bursaspor ve Beşiktaş'la maçlar yapacaklarını hatırlatan Pereira, "Çok sakatımız var. Bu takımımızın dinamiğini zorladı. Önümüzdeki 3 zorlu maçı da kazanmak istiyoruz. Özellikle yarın kazanmak için daha agresif olmalıyız. Son maça göre daha iyi oynamalıyız" ifadelerini kullandı.

-"Hepimizin rüyası kupalar kazanmak"

Avrupa Ligi'ndeki hedefleriyle ilgili iddialı konuşmak istemediğini anlatan tecrübeli çalıştırıcı, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Yarın bir final oynayacağız. Molde maçına final olarak bakıyoruz. En önemli final, ilk oynadığınız maçtır. Maç maç gitmekte hep fayda var. En zor rakip, bir sonraki rakiptir. Maçlar kazandıkça hedef belirlersiniz. Aylar sonrası için hedef belirlemek doğru değil. Hepimizin rüyası burada kupalar kazanmak ve bunun için iyi çalışmak mecburiyetindeyiz. Avrupa Ligi de Türkiye Ligi de kolay kazanılmıyor. Avrupa'da ileri turlara gelirsek, Türkiye'de de şampiyon olursak hedefimize ulaşırız. 'Kaliteli oyuncular aldık' diye iddialı konuşulması gerektiğine inanmıyorum."

"Defansif anlamda etkiliydik ama agresifliğimiz eksikti"

Pereira, Spor Toto Süper Lig'de 1-0 kazandıkları Kasımpaşa maçında defansif olarak iyi olduklarını ancak yeterince agresif bir oyun ortaya koyamadıkları dile getirdi.

Milli maç arasından önce Antalyaspor ve Atromitos maçlarında iyi bir performans ortaya koyduklarını anlatan sarı-lacivertli takımın teknik direktörü, "Özellikle Atromitos karşısında dinamiğimiz iyiydi.Fenerbahçe gibi milli takıma çok fazla oyuncu gönderen takımlar, milli aradan sonraki maçlarda zorlanabiliyor. Kasımpaşa maçı bu yüzden zor geçti. Defansif anlamda başarılıydık ama agresifliğimiz eksikti. Dinamizmimizi güçlendirmemiz lazım. Yarın daha güçlü bir takım olmalıyız" diye konuştu

-"Önemli oyuncularımız sakat"

Teknik direktörü Pereira, takımda çok fazla sakat oyuncu olduğunu belirterek, eksik futbolcuların yerine forma giyecek isimlerin faydalı olacağına inandığını söyledi.

Maçtan önce son bir antrenman daha olduğunu hatırlatan Portekizli teknik adam, şunları kaydetti:

"Umarım son antrenmanda bir sakatlık sürprizi daha olmaz. Eğer olursa son çare ben oynarım. Önemli oyuncularımız sakat. Yoklukları mutlaka hissedilir. Ancak yerine oynayacak oyuncular, eksikliği kapatacaktır. 3-4 futbolcunun sakat olması üzerimizde yük oluşturdu. Endişeli değilim. Oynayacak oyuncuların, taraftarın ve kulübün beklentisine en iyi şekilde cevap vereceğine samimi olarak inanıyorum. İyi bir takımla oynayacağız ve çok fazla mücadele etmemiz gerekiyor."

# thy

16 Eyl 2015 - 17:44 - Spor



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler