'12 Dev Adam' Avrupa Şampiyonası'nda başarıya hasret

2001'de Türkiye'de yapılan şampiyonada gümüş madalya kazanan A Milli Basketbol Takımı, daha sonra katıldığı 6 Avrupa Şampiyonası'nda dereceye giremedi.

İSTANBUL (AA) - ALİM TUNÇAY - 2015 Avrupa Basketbol Şampiyonası'nda B Grubu'nda yer alan A Milli Takım, Avrupa Şampiyonalarında başarıya hasret kaldı.

Avrupa Şampiyonası'nda bugüne dek 22 kez mücadele eden milliler, en iyi derecesini Türkiye'de yapılan 32. organizasyonda elde etti. 2001'deki şampiyonada ev sahibi olmasının avantajını iyi kullanan ''12 Dev Adam'', taraftarlarının büyük desteğiyle finale kadar gelmiş, ancak finalde Yugoslavya'ya yenilerek gümüş madalyayla yetindi.

Milliler, bu başarının ardından katıldığı 6 şampiyonada başarılı olamadı. Beş şampiyonada ilk 8'e bile giremeyen A Milli Takım, Polonya'da 2009'da yapılan Avrupa Şampiyonası'nda 8. oldu.

2010 Dünya Şampiyonası'nda gümüş madalya kazanan ve dünya ikincisi olarak Litvanya'da 2011'de yapılan Avrupa Şampiyonası'na katılan Türkiye, organizasyona ikinci turda erkenden veda etti ve 11. sırayı aldı.

Türkiye, 2013 yılında Slovenya'da yapılan son Avrupa Şampiyonası'nda da başarılı olamadı ve ilk turda elenerek, şampiyonayı 17. sırada tamamladı.

İlk kez Mısır'da mücadele etti

Türkiye, 39'uncusu düzenlenen Avrupa Şampiyonası'nda ilk kez 1949'da Mısır'da mücadele etti.

Kahire'deki 6. Avrupa Şampiyonası'nda 4. olan milliler, 1959'da ilk kez ev sahipliğini yaptığı şampiyonada ise 12. sırada yer alabildi.

Çekoslavakya'da 1981'de yapılan 22. Avrupa Şampiyonası'ndan sonra üst üste 5 Avrupa Şampiyonası'na katılamayan Türkiye, son 12 Avrupa Şampiyonası'na aralıksız katılma hakkını elde ediyor.

# thy

03 Eyl 2015 - 12:04 - Spor



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler