Adalet Bakanlığı 4 Bin TL Maaşla Personel Alım Başvuruları Başladı! İşte Başvuru Şartları...

Adalet Bakanlığı bünyesinde faaliyet gösteren Adli Tıp Kurumu daha önce personel alım ilanı yayınlamıştı. Yayınlanan ilanda başvuru şartları da belirtilmişti. Adli Tıp Kurumu tarafından yapılan son dakika duyurusunda başvuruların başladığına ve başvuru ekranının başvurmak isteyen adaylar için erişime açıldığına yer verildi. Başvuru şartları, başvuru tarihleri ve başvuru yapacak adaylar için tüm detaylar haberimizin devamında yer almaktadır.

Adalet Bakanlığı bünyesinde faaliyet gösteren Adli Tıp Kurumu daha önce personel alım ilanı yayınlamıştı. Yayınlanan ilanda başvuru şartları da belirtilmişti. Adli Tıp Kurumu tarafından yapılan son dakika duyurusunda başvuruların başladığına ve başvuru ekranının başvurmak isteyen adaylar için erişime açıldığına yer verildi. Başvuru şartları, başvuru tarihleri ve başvuru yapacak adaylar için tüm detaylar haberimizin devamında yer almaktadır.

Adli Tıp Kurumu tarafından yayınlanan ilanda Veri Hazırlama ve Kontrol İşletmeni (VHKİ) kadrosuna 8 personel alınacağı açıklandı.

Adli Tıp Kurumu Başkanlığı tarafından yayınlanan duyuru şöyle;

1) Adli Tıp Kurumu merkez teşkilatında (İstanbul), 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 4/A maddesi uyarınca istihdam edilmek üzere;

Aşağıda yeri, unvanı ve nitelikleri belirtilen 8 Veri Hazırlama ve Kontrol İşletmeni (VHKİ) kadrosu için Adli Tıp Kurumu Başkanlığı’nca yapılacak sözlü sınav sonucuna göre personel alımı yapılacaktır.

2) Adli Tıp Kurumu Başkanlığınca yapılacak sözlü sınavlara 2018 yılı KPSS’ye giren ve kadro için aranan puan türünden en az 70 puan alan adaylar başvurabilecektir. Başvuruda bulunacakların Adalet Bakanlığı Memur Sınav, Atama ve Nakil Yönetmeliği’nin 5 ve 6’ıncı maddelerinde yazılı olan şartlar ile bu ilanın 4’üncü maddesinde belirtilen şartları taşımaları gerekmektedir.

3) Sözlü sınavlara, merkezi sınavda alınan puanlar esas olmak kaydıyla, en yüksek puandan başlamak üzere her kadro için ilân edilen kadro sayısının 10 katı kadar aday çağrılacaktır.

4) Başvuruda bulunacakların aşağıdaki genel ve özel şartları taşımaları gerekmektedir.

 

I) Genel şartlar:

a) Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,

b) Son başvuru günü olan 31 Ocak 2020 tarihinde 657 sayılı Kanunun 40’ıncı maddesindeki yaş şartlarını taşımak ve merkezi sınavın yapıldığı yılın ocak ayının birinci günü itibarıyla 35 yaşını bitirmemiş olmak. (01 Ocak 1983 ve sonrası doğumlular müracaat edebilecektir.)

c) Askerlikle ilgisi bulunmamak veya askerlik çağına gelmemiş olmak, askerlik çağına gelmiş ise muvazzaf askerlik hizmetini yapmış yahut ertelenmiş ya da yedek sınıfa geçirilmiş olmak,

ç) 657 sayılı Kanunun değişik 48/1-A/5 bendinde sayılan suçlardan mahkûm olmamak,

d) 657 sayılı Kanunun 53’üncü maddesi hükümleri saklı kalmak kaydı ile görevini devamlı yapmasına engel olabilecek akıl hastalığı bulunmamak,

e) Kamu haklarından mahrum olmamak,

f) Son müracaat tarihi itibarıyla atanılacak kadro için gerekli öğrenim niteliğini taşıyor olmak.

II) Özel şartlar:

Veri Hazırlama ve Kontrol İşletmeni ( İstanbul ) kadrosunda istihdam edilebilmek için; yükseköğretim kurumlarının İktisadi ve İdari Bilimler Programları ile Maliye, Muhasebe ve Maliye veya Maliye-Muhasebe lisans programlarının birinden mezun olmak. 2018 yılı Kamu Personeli Seçme Sınavlarında KPSS P3 puan türünden 70 ve daha yukarı puan almış olmak.

5) Başvuru yeri ve şekli:

Başvurular Adli Tıp Kurumunun www.atk.gov.tr adresli resmi internet sitesi üzerinden yapılacaktır. İnternet sitesi üzerinden yapılan başvuru sonrasında posta veya diğer iletişim kanallarıyla herhangi bir belge gönderilmeyecektir. Başvuru esnasında fotoğraf ve KPSS sonuç belgesi ile diploma veya geçici mezuniyet belgesinin sisteme yüklenmesi gerektiğinden adayların bu belgelerin pdf ya da resim formatındaki hallerini hazır bulundurmaları gerekmektedir. Başvuru işlemini uygun şekilde yaparak tamamlayan adaylara başvuru kayıt numarası sistem tarafından otomatik olarak verilecektir.

6) Başvuru tarihleri:

Başvurular 20 Ocak 2020 Pazartesi günü saat 10:00'da başlayıp, 31 Ocak 2020 Cuma günü saat 17:00 itibarıyla sona erecektir.

7) Başvuruların değerlendirilmesi:

Başvuruda bulunan ve başvuruları kabul edilen adayların öğrenim durumuna göre KPSS P3 puanları esas alınarak en yüksek puandan başlayarak en düşük puana göre sıralama yapılacaktır. Bu sıralama sonucunda ilan edilen kadro sayısının 10 katı kadar sıralamada yüksek sırada bulunan aday, sözlü sınava girmeye hak kazanacaktır.

Başvuru ve işlemler sırasında gerçeğe aykırı beyanda bulunduğu veya eksik evrak verdiği sonradan tespit edilen adayların müracaatları kabul edilmeyecek, atamaları yapılmış olsa dahi iptal edilecektir. Bu durumdaki adaylar hakkında genel hükümlere göre yasal işlem yapılacaktır.

Başvuru sonuçları ve sınav sonuçları Adli Tıp Kurumu’nun internet sitesinden yayınlanacaktır. Yayımlanacak duyuru, ilan ve bilgilendirmeler tebligat mahiyetinde olacağından, adaylara ayrıca bir tebligat yapılmayacaktır.

8) Sözlü sınav yeri, tarihi ve saati:

İlan edilen tüm kadrolar için sözlü sınavlar Adli Tıp Kurumu Başkanlığı’nın İstanbul Bahçelievler’de bulunan merkez binasında yapılacak olup, sözlü sınav tarihleri daha sonra ilan edilecektir.

İLAN OLUNUR

BAŞVURU İÇİN TIKLAYINIZ

BAŞVURUNUZU KONTROL ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

20 Oca 2020 - 11:12 - Sözleşmeli Personel



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.

03

Aklı selim - 10 milyar aylık vereceklermiş gibi ne başlık atiyorsunuz

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 20 Ocak 11:12
01

Ali çelik - Bu kurumda 15 yıllık bir vhki olarak ben hala 4bin maaş alamıyorum bu 8 özel kişi nasıl alacakmış? Aklı olan bu kuruma memur olarak gelmez zurnanın zort dediği delik sizsiniz. Kurum doktorlar ve diğer personel diye ayrılır. Memur iibf mezunu ise yükseleceği tek kadro şef. Gih üvey evlattır. Besleme Lamia gibisinizdir. Yaptığınız iş küçümsenir, sorunlar dinlenmez mobbinge maruz kalırsınız tabi bu dediklerim torpili olmayanlar içindir.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 20 Ocak 11:12


Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler