“Başkasına İyi Gelen Bir İlaç Size İyi Gelmeyebilir”

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Sağlık, Kültür ve Etik Öğrenci Topluluğu ile Yürüyüş Öğrenci Topluluğu tarafından ‘Toplumda Bilinçsiz İlaç Kullanımı‘ konulu eğitim semineri düzenlendi.

“Başkasına İyi Gelen Bir İlaç Size İyi Gelmeyebilir”
Haber albümü için resme tıklayın

Uzman Eczacı Ahu Gülçiçek, “Başkasına iyi gelen bir ilaç size iyi gelmeyebilir. Reçete edilmeyen ilaç tüketilmemelidir. İlaçlarınızı yalnızca eczanelerden temin edin ve kullanma talimatlarına uygun olarak alın” uyarısında bulundu.
“TAVSİYE İLE DEĞİL, HEKİMLERİNİZİN ÖNERİSİ İLE İLAÇ KULLANIN”
Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan seminer, Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü Öğrencisi Şerife Türkoğlu’nun açılış konuşması ile devam etti.
Akılcı ilaç kullanımı ile ilgili bilgi veren Türkoğlu, bilinçsiz ilaç kullanımının halk sağlığını etkileyen en önemli faktörlerden birisi olduğunu hatırlatarak, “İlaçlar klinik bir rehbere danışılarak doğru bir şekilde kullanılmalı. Antibiyotiklerin gereksiz kullanılması sağlımızı doğrudan etkilemektedir. Antibiyotik yalnızca kendisi için belirlenen bakterilerle savaşır, diğer hastalıklara çözüm üretmez. Antibiyotik dozunun iyi ayarlanmaması, ilerleyen dönemde antibiyotik direncine yol açar. Tavsiye ile değil, hekimlerinizin önerisi ile ilaç kullanın.” şeklinde konuştu.

“BAŞKASINA İYİ GELEN BİR İLAÇ SİZE İYİ GELMEYEBİLİR”
Karaman İl Sağlık Müdürlüğü bünyesinde görev yapan Uzman Eczacı Ahu Gülçiçek ise akılcı olmayan ilaç kullanımı ile sıkça karşılaştıklarını belirterek yanlış ilaç kullanımına ilişkin örnekler verdi. Antibiyotikler, soğuk algınlığı ve griple ilgili değerlendirmelerde bulunan Gülçiçek, “Soğuk algınlığına bağlı bir rahatsızlıkla karşılaştığınızda hastalığın ilerlememesi için bol sıvı tüketmeli, C vitamini almalı ve dinlenmelisiniz. Şayet hastalık 10 günden fazla sürerse hekime danışmalısınız. Son zamanlarda antibiyotik direncinin arttığını görmekteyiz. Bunun başlıca sebebi olarak bilinçsiz ilaç tüketimi dikkat çekmektedir. Başkasına iyi gelen bir ilaç size iyi gelmeyebilir. Reçete edilmeyen ilaç tüketilmemelidir. İlaçlarınızı yalnızca eczanelerden temin edin ve kullanma talimatlarına uygun olarak alın. Tedavinizi yarıda kesmeyin ve ilaçlarınızı düzenli bir şekilde kullanın.” dedi.

Mobil Uygulamamızı Ücretsiz İndirin İlanlar Cebinize Gelsin.

İOS Mobil Uygulamamız İçin Tıklayınız.

Android Mobil Uygulamamız İçin Tıklayınız.

Sosyal Medya Hesaplarımızı Takip Ederek İlanlardan Anında Haberdar Olun.

Twitter'da Takip Etmek İçin Tıklayınız.

Facebook Grubumuz İçin Tıklayınız.

KPSSCAFE.COM.TR | ANKARA

(BSHA)

10 May 2019 - 13:17 - Yaşam



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler