Sağlık Bakanlığı Personel Alımı Tarihi Belli Oldu! İşte Kılavuzun Yayınlanacağı Tarih!

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Halis Aygün sosyal medya hesabından sağlık bakanlığı personel alımı başvuru kılavuzunun yayınlanacağı tarihi açıkladı.

Sağlık Bakanlığı Personel Alımı Tarihi Belli Oldu! İşte Kılavuzun Yayınlanacağı Tarih!
Haber albümü için resme tıklayın

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Halis Aygün sosyal medya hesabından sağlık bakanlığı personel alımı başvuru kılavuzunun yayınlanacağı tarihi açıkladı.

Halis Aygün yaptığı paylaşımda "Değerli adaylarımız, #ÖsymSağlıkçıKılavuzBekliyor dediniz biz de çalışmalarımızı hızlandırdık. Bugün kılavuzu açıklıyoruz. 13-19 Aralık tarihleri arasında başvurularınızı yapabilirsiniz. Şimdiden tüm sağlık camiasına hayırlı olmasını dilerim." ifadelerini kullanarak kılavuzun bugün yayınlacağını başvuruların da 13 Aralık 2019 ile 19 Aralık 2019 tarihleriş arasında alınacağını açıkladı.

Sağlık Bakanlığınca 17 bin 689 sözleşmeli sağlık personeli alımı aralık ve 2020 yılı şubat aylarında iki dönem olarak yapılacak

Sağlık Bakanlığı, 17 bin 689 personel alımı için süreci başlatıyor.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, atamalarla ilgili yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

"Sayın Cumhurbaşkanımızın müjdesini verdiği 17 bin 689 sözleşmeli sağlık personeli alımı için pozisyon ihdası Cumhurbaşkanlığımız tarafından onaylandı. Bu pozisyonlar için alım sürecini hemen başlatıyoruz.

Kılavuzun ÖSYM tarafından yayımlanmasını müteakip alımlarımızı aralık ve şubat aylarında iki dönem olarak yapacağız.

7 bin 525’i hemşire, 2 bin 182’si ebe ve 6 bin 951’i sağlık teknisyeni/teknikeri olmak üzere psikolog, fizyoterapist, diyetisyen, sosyal çalışmacı, biyolog, odyolog, çocuk gelişimcisi, iş ve uğraşı terapisti, dil ve konuşma terapisti, perfüzyonist ve sağlık fizikçisi unvanlarında toplam 17 bin 689 sözleşmeli pozisyona KPSS puanıyla atama yapacağız.

Duyurular, Bakanlığımız Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğü (https://yhgm.saglik.gov.tr) ve ÖSYM’nin(http://www.osym.gov.tr) internet sitelerinden takip edilebilir. "

SAĞLIK BAKANLIĞI PERSONEL ALIMI BAŞVURU ŞARTLARI

Sağlık Bakanlığı 17 Bin 689 Memur Alımı İçin Kadro Dağılımı Açıklandı! Sağlık Bakanlığı Personel Alımları 2019-2020

Sağlık Bakanlığı 17 bin 689 kamu personeli alımı daha yapacak. Adaylar tarafından Sağlık Bakanlığı personel alımının hangi kadrolarda gerçekleştirileceği ve aranan şartların neler olduğu araştırılıyor. Bu konu hakkındaki detayları aşağıda kamupersonelinet olarak okuyucularımızla paylaşıyoruz.

Sağlık Teknikeri: 6 bin 345 Hemşire: 7 bin 525 Ebe: 2 Bin 182 Teknisyen: 606 Sosyal Çalışmacı: 246 Biyolog: 16 Çocuk Gelişimi: 30 Dil ve Konuşma Terapisti: 20 Diyetisyen: 131 Fizyoterapist: 200 İş ve Uğraşı Terapisti: 20 Odyolog: 20 Perfüzyonist: 40 Psikolog: 300 Sağlık Fizikçisi: 6

BAŞVURACA ADAYLAR ARANAN ŞARTLAR

Bunun yanı sıra ilan henüz yayımlanmadığından dolayı net genel şartlar belli olmadı. Ancak şartların bir önceki alımlar ile aynı olması beklenmektedir. Tabii her kadro için özel şartlar da belirlenecektir. Buna göre muhtemel genel şartlar şöyle:

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,

Kamu haklarından mahrum olmamak,

Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak,

Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek,

Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak,

Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan yaşlı veya emekli aylığı almıyor olmak,

Alım yapılacak pozisyona göre ilgili eğitim seviyelerinde olmak gibi şartlar aranır.

Bu haberde bahsettiğimiz ilan henüz yayınlanmadı ancak önümüzdeki zaman diliminde ilan yayınlanacaktır. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'da ilanın 2019 yılı bitmeden yayınlanacağını belirtmişti.

Sağlık Bakanlığı personel alımları ile ilgili anında haberdar olmak isterseniz, kpss cafe uygulamalarını indirebilirsiniz.

İOS Mobil Uygulamamız İçin Tıklayınız.

Android Mobil Uygulamamız İçin Tıklayınız.

Sosyal Medya Hesaplarımızı Takip Ederek İlanlardan Anında Haberdar Olun.

Twitter'da Takip Etmek İçin Tıklayınız.

Facebook Grubumuz İçin Tıklayınız.

Instagram Sayfamız için Tıklayınız

11 Ara 2019 - 16:57 - Sağlık



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler