Flaş Haber: Bakan İstifasını Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Sundu

Sağlık Bakanı Ahmet Demircan'ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a istifasını sunduğu iddiaları gündeme bomba gibi düştü. Bakanın istifa nedeni ise kritik.

Son dakika haberi: Alınan son bilgilere göre İl Sağlık Müdürü atamaları ile tartışma konusu olan Sağlık Bakanı Ahmet Demircan'ın istifasını sunduğu iddia edildi.

Takdire imkan tanıyan her düzenleme daha büyük bir sorun olarak hükümetin karşısına çıkmaya devam ediyor. Memur alımlarında mülakat şartının getirilmesi de bunlara bir örnek olarak verilebilir.

İl sağlık müdürlüğünün sözleşmeli statüye alınması ve bu düzenleme ile maaşlarının yükseltilmesi sonrasında, yüzlerce kişi, il müdürü olmak için araya hatırlı kişiler koydu. Memurlar.net'te yer alan haberde olayla ilgili AK Parti il teşkilatları ile milletvekilleri arasında, milletvekilleri ile Sağlık Bakanı Demircan arasında, bu nedenden dolayı çok sayıda tartışma yaşandığı iddia edildi.

Edinilen son bilgilere göre bu skandal sonrası baskılara ve yaşananlara tahammül edemeyen Sağlık Bakanı Ahmet Demircan'ın, istifasını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sunduğu ifade ediliyor.

Ancak, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Bakan Demircan'ın istifasına soğuk baktığı iddia ediliyor.

Ahmet Demircan Kimdir?

13 Temmuz 1954'te Samsun'da doğdu. Baba adı Mehmet Faik, anne adı Behiye'dir.

Tıp Doktoru, Genel Cerrah; Erzurum Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesini bitirdi. Aynı fakültede Genel Cerrahi İhtisası yaptı.

Samsun 1 No'lu Sağlık Ocağı Doktoru, Muş Devlet Hastanesi ve Bafra Devlet Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı olarak görev yaptı.

20 ve 21. Dönemde Samsun Milletvekili seçildi. 54. Hükümette Devlet Bakanlığı görevinde bulundu. 21. Dönemde Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu ve Milli Savunma Komisyonu Üyesi oldu. Sağlık Bakanıdır. İngilizce ve Arapça bilen Demircan, evli ve 6 çocuk babasıdır.

KPSSCAFE android uygulamamızı ücretsiz indirmek için ---->>> tıklayın

KPSSCAFE ios uygulamamızı ücretsiz indirmek için----> tıklayın

Kpsscafe.com.tr  | Ankara
Kaynak: Memurlar.net

04 Ara 2017 - 18:25 - Sağlık



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler