ÖSYM Vatandaşı Soyup Soğana Çeviriyor!

Cumhuriyet Halk Partisi Gaziantep Milletvekili Bayram Yılmazkaya,YKS, KPSS, TUS, YDS, ALES, DGS ve Kurum Sınavları ile e-sınavlar için adaylardan alınan ücretlerin yüksek olduğunu gerekçe gösteren CHP Gaziantep Milletvekili Bayram Yılmazkaya bu ücretlerin tamamen kaldırılması gerektiğini vurguladı.

ÖSYM Vatandaşı Soyup Soğana Çeviriyor!
Haber albümü için resme tıklayın

Yılmazkaya, insanların yol parası bulamadığını, evine ekmek götüremediğini, işe girmek için bu sınavlara girdiğini. ÖSYM’de 75 Kuruş maliyeti olan bir oturum için adaylardan 75 lira aldığını belirtti.

“ÖSYM bu işi adeta ticarete dökmüş” diyen Yılmazkaya ÖSYM’nin vatandaşı soyup soğana çevirdiğini söyledi.

“Öğretmen olabilmek için 3 oturuma giren bir aday ÖSYM’ye 225 lira ödüyor. AKP İktidarı vatandaşın üç kuruş parasını almak için ÖSYM’yi adeta tahsilat veznesine çevirmiş” diyen Yılmazkaya konuyla ilgili yaptığı açıklamada şu ayrıntılara yer verdi;

“ÖSYM’nin yılda yaptığı 60 farklı sınava yaklaşık 11 milyon başvuru yapılmakta. Bunlardan da kişi başı ortalama 100 TL gibi bir para alınmakta. Bu parayı hesapladığımızda zaten kendi bütçesinin çok üzerinde bir gelir elden ÖSYM, KPSS sınav ücreti için 75 TL almakta. Bunun maliyeti 1 lira bile değil.

75 KURUŞ.

Öğretmenlik için sınava giren bir kişi 3 sınav için 225 lira ödüyor.

Gözetmen ve diğer maliyetlerle birlikte 15-16 lirayı geçmeyen bir sınav için Yüzde 500’lerde bir kar oranı elde edilmektedir.

2018 yılında 3 oturum halinde düzenlenen YKS, KPSS, TUS, YDS, ALES, DGS ve Kurum Sınavları ile e-sınavlar için adaylardan alınan ücretlerin toplamı 737 milyon 367 bin TL.

İnsanlar yol parası bulamıyor, evine ekmek götüremiyor, işe girmek için bu sınavlara giriyor.

Ama görüyoruz ki AKP İktidarı vatandaşın üç kuruş parasını almak için ÖSYM’yi adeta tahsilat veznesine çevirmiş.

Madem ÖSYM’ye bütçeden para aktarıyoruz, sınav ücretleri tamamen kalksın.

Vatandaşta rahatlasın, bizde rahatlayalım!”

İOS Mobil Uygulamamız İçin Tıklayınız.

Android Mobil Uygulamamız İçin Tıklayınız.

Sosyal Medya Hesaplarımızı Takip Ederek İlanlardan Anında Haberdar Olun.

Twitter'da Takip Etmek İçin Tıklayınız.

Facebook Grubumuz İçin Tıklayınız.

KPSSCAFE.COM.TR | ANKARA

16 May 2019 - 15:23 - Siyaset



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler