MHP'den FETÖ eleştirisi: ''Çaycı, çorbacı var siyasetçi yok''

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan yardımcısı Feti Yıldız, ‘’Polis, bekçi, çaycı, çorbacı FETÖ’cüler hakkında soruşturma açıldı ama ne hikmetse FETÖ’cü bir siyasetçi hakkında soruşturma yok’’ açıklamalarında bulundu.

MHP'den FETÖ eleştirisi: ''Çaycı, çorbacı var siyasetçi yok''
Haber albümü için resme tıklayın

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, FETÖ ile mücadelede siyasi ayağın eksik kaldığını belirterek eleştirilerde bulundu.

MHP Genel Başkan yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Feti Yıldız, bugüne kadar birçok meslek mensubunun FETÖ soruşturması geçirdiğini belirterek, “Polis, bekçi, çaycı, çorbacı FETÖ'cüler hakkında soruşturma açıldı ama ne hikmetse FETÖ'cü bir siyasetçi hakkında soruşturma yapılmadı” ifadelerine yer verdi.

TBMM'de ele alınan Anayasa Mahkemesi ve Sayıştay bütçeleri üzerinde konusan Yıldız, şimdiye kadar FETÖ bağlantılı 3 bin 900 hakim-savcının meslekten ihraç edildiğini, ancak bu kişilerin verdiği kararların geçerli sayılarak infaz ve icra edildiğini de söyledi. Yıldız, şu eleştiriyi yaptı:

“ÇAYCI ÇORBACI VAR AMA”

“FETÖ’yle mücadelede iki eksik var. Biri, FETÖ’cü hâkimlerin verdiği kararlar yeniden gözden geçirilmeli. İkincisi de polis, bekçi çaycı, çorbacıda olan FETÖ’cüler hakkında soruşturma açılmış, takip yapılmış ancak ne hikmetse FETÖ’cü bir siyasetçi hakkında soruşturma yapılmamış. Elbette her kuruma sirayet eden bu hainler siyasette de vardır, behemehâl temizlenmelidir.”

Yıldız'ın, CHP'nin güvenlik soruşturmaları konusunda AYM'ye yaptığı iptal başvurusunu eleştirmesi ise tartışmaya neden oldu.

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, “Herkesi potansiyel terörist görmeyin. PKK'nın Türkiye'yi bölmeye gücü yetmez ama senin gibi insanların kafası yüz kere yeter” dedi.

Bu sözlere MHP sıralarından ‘yuh' ve ‘hadi ordan' şeklinde karşılık verildi.

MHP Grup Başkanvekili Levent Bülbül ise, “Şikâyet ettiğimiz, devletin kurumlarına hain terör örgütünün sızmış olması değil mi? O zaman bunlarla bağlantılı olanlar varsa, devlet kurumlarınca işe alımında bunların bilinmesinden CHP niye rahatsız?” diye sordu.

"KPSS Cafe mobil uygulamalarını indirerek yeni ilanlardan ve gelişmelerden anında haberdar olabilirsiniz. IOS uygulaması veya Android Uygulaması yeni yayınlanan ilanlardan ve son dakika gelişmelerden haberdar olmanız için cep telefonunuzda olması gereken tek uygulamadır. Aynı zamanda Kpss Cafe'yi twitterfacebook ve instagram gibi sosyal medya platformlarından da takip edebilirsiniz.

Sözcü

11 Ara 2019 - 22:44 - Siyaset



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler