KYK borçları siliniyor mu? KYK borçları son dakika Erdoğan açıklaması

KYK borçları ile ilgili Başkan Erdoğan'dan son dakika açıklaması geldi. Erdoğan: "(KYK borçları) Bu, bizim gündemimizde. Bütçe müzakerelerinden sonra masaya yatıracağız ve öğrencilerimizin lehine olacak bir adım atacağız."

KYK öğrenim kredisi borçlarının 2019 yılı sona ermeden yeniden ele alınması bekleniyor. KYK borçları için ise 3 ana başlık öne çıkıyor. Bu başlıklar KYK borçlarının tamamının silinmesi, KYK borçlarının yalnızca faizlerinin silinmesi veya KYK borçlarının silinmeden yapılandırılması.

KYK BORÇLARI SİLİNECEK Mİ?

Bu konu şu anda gündemimizde. Öğrencilerin lehine bir adım atacağız. Beklentiniz biliyorum borçların silinmesi olacaktır. Burada yeni çalışmalar olacaktır. O da nedir, kredi olayı kalkacaktır sadece burs verilme süreci

KYK BORÇLARI SON DAKİKA ERDOĞAN AÇIKLAMASI

KYK borçlarının silinmesi: Bu şu anda gündemimizde, değerlendirmesini bütçeden sonra masaya yatıracağız. Öğrencilerimizin lehine olacak adımı atacağız. Burada özellikle kredi konusundaki derdimiz bursu her müracaat eden alıyor. Kredi olayı farklı. Borçlu olanların tamamiyle bu borçların silinmesi beklentisi olacaktır. O zaman kredi ya kalkacaktır burs verme noktasına gidilecektir. Değerlendirmesini yapıp o adımları atacağız.

KYK BORÇLARI İLE İLGİLİ YENİ GELİŞMELER

2019 yılı son dönemlerinde ekonomi gündeminin en önemli konu başlığı genç işsiz oranı ve bu gençlerin yaşadığı KYK öğrenim kredisi borcu. Bu konuda çok sayıda siyasi önemli açıklamalarda bulunurken konu sık sık TBMM Meclis gündemine geldi. TBMM Genel Kurulu'nda değerlendirilmesi için soru önergeleri ile borçların tamamının silinmesi adına kanun teklifleri sunuldu. KYK öğrenim kredisi borçları adına sunulan bu soru önergeleri ve kanun teklifleri ise hükümet kanadında değerlendirildi.

HÜKÜMET KYK KREDİ BORÇLARI İÇİN ADIM ATACAK

Hükümet tarafından yapılan KYK öğrenim kredisi borcu değerlendirmesi Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak tarafından yapıldı. Bakan Albayrak, Meclis'te yapmış olduğu konuşması sırasında bir milletvekili tarafından sorulan KYK sorusunu değerlendirdi. Bu çerçevede bu borçlar için çalışmalar olduğunu ifade eden Bakan Albayrak daha fazla detay vermemişti.

Kulislerde elde edilen bigilerde ise Aralık ayı sonunda yeni bir ekonomi paketinin devreye gireceği ve bu paket kapsamında KYK borçlarının da ele alınacağı öğrenildi. Bu pakette ise borçların 3 maddede ele alınması bekleniyor. Birincisi borçların tamamının bir defaya mahsus silinmesi. ikincisi sadece borç faizlerinin silinmesi ve anaparanın geri ödenmesi, üçüncüsü ise borçların yapılandırılması şeklinde. Ancak konuya dair henüz net bir açıklama yapılmadı.

10 Ara 2019 - 22:09 - Siyaset



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler