Kılıçdaroğlu'ndan Çok Sert İşsizlik Açıklaması!

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Türkiye Büyük Millet Meclisi Grup Toplantısında konuştu. " Fabrikaları sattın, şimdi domates satıyorsun" diyerek Erdoğan'a yüklenen Kılıçdaroğlu İşsizlik konusunda da sert konuştu.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Türkiye Büyük Millet Meclisi Grup Toplantısında konuştu. " Fabrikaları sattın, şimdi domates satıyorsun" diyerek Erdoğan'a yüklenen Kılıçdaroğlu İşsizlik konusunda da sert konuştu.

İşte CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun konuşmalarından öne çıkan işsizlık başlıkları;

'BUGÜN 'ANADOLU KAPLANLARI'NDAN SÖZ EDEN YOK, KAPLAN KALMADI ÇÜNKÜ'

İş arayan bütün kardeşlerime sesleniyorum; 17 yıldır iktidardalar, onların çocukları işsiz değil. Sarayda işsizlik yok. Saray çevresinde de işsizlik yok. Fakirin, arkası olmayanın çocuğu işsiz. Ama sen hâlâ gidip oyunu ona vereyim diyorsan yarın ağzındaki lokmayı da alır.

Bunlar iktidar olmadan önce 'Anadolu Kaplanları' diye bir laf vardı. Bugün 'Anadolu Kaplanları'ndan söz eden yok, kaplan kalmadı çünkü. Çift dikiş maaş alanlar var. Emeklilikte yaşa takılan, işsiz kalan yüz binlerce kişi var. Bunların derdi ile ilgilenen var mı bizim dışımızda? Hayır yok.

Sosyal hukuk devleti ne demek? Sosyal devlet fakirin yanında olan devlet anlamına gelir. Devlet hangi fakirin fukaranın yanında oldu? Kişi başına yıllık milli gelir ortalaması 11 bin dolarmış. Nerede bu para? Kim alıyor bu paraları?

'FABRİKALARI SATTIN, ŞİMDİ DOMATES SATIYORSUN'

Ben işsizliği çözeceğim demekle işsizlik çözülmez. Herkes işçi alsın diyen Erdoğan'dı, çözüldü mü? Üniversiteyi bitirdiğinde iş bulursun, biraz oku… Binlerce ünivesite öğrencisi var iş bulamıyorlar. Plan-program olmazsa işsizlik sorunu çözülmez. 3.5 milyon Suriyeliyi Türkiye'ye getirirsen işsizliği çözemezsin, Hazine'yi damada verirsen işsizliği çözemezsin. Fabrikaları sattın, şimdi domates satıyorsun. Çiftçiyi üretemez hale getirirsen, işsizlik sorununu çözemezsin.

Terörist ilan ettikleri hal esnafının kullandığı ürünlerin fiyatlarına ne kadar zam gelmiş? Gübreye yüzde 80, zirai ilaçta yüzde 100'ün üzerinde. Seraların kaplandığı naylona yüzde 80-90. Çiftçi üretemiyor, borç batağı içinde. İşsizlik sorunu akılla, programla çözülür. Devlettte likayak kalmadı, hepsini yok ettiler.

'KİM YAPIYORSA ALLAH BELASINI VERSİN'

Ahkam kesmekle işsizlik çözülmez. İşsizlik akılla çözülür, planla çözülür. İşsizlikle mücadelenin temel anahtarı üretmektir. Hayatın her alanında üreteceksin ki işsizlik olmasın.

'Bu yüksek binaları kim yapıyor' diyor. Sanki Güney Kore'den gelip yaptılar. Şikayet eden kim, Erdoğan. Kim izin verdi bu yüksek binalara, izin verenin Allah belasını versin diyorum ne diyeyim başka.

KPSSCAFE.COM.TR | ANKARA

19 Şub 2019 - 15:19 - Siyaset



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.

08

[email protected] - Bay kemal konuşmuş bu sefer, helalll. :)

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 19 Şubat 15:19
06

Düşünen adam - Bu sefer kaliplari oturtmuş doğru söze diyecek birşey yok halk olarak biz yaşıyoruz bu adamda yaşananları soylemis helal olsun

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 19 Şubat 15:19
05

Semih - Hakettiğim memurlurluğu vermediler güvenlik soruşturmasına engel olmadıgı hagb kararını bahane gösterdiler. Üniversite mezunuyum işyerim kapandı şuan işsizim. Where is the adalet

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 19 Şubat 15:19
03

Mülayim Sert - Biri ülkesini yabancı patronlara peşkeş çeker, bu da pkklılara peşkeş çeker. Al birini vur ötekine. Neyse ki Nihat Genç Abimiz Vatanseverler Partisini kuruyor da adam gibi bir muhalefet partisi geliyor.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 19 Şubat 15:19
01

Xxy - Fakir fakir olarak kalmalıki devlet yaşasın mantığı var iyi günler beklemiyor aklı çalışan bitanedemi adam Yok bu ne benlik böyle iyyiki Allah var

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 19 Şubat 15:19


Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler