İşte Kabinedeki Dikkat Çeken Yeni İsimler

Cumhurbaşkanı Erdoğan yeni kabineyi açıkladı. Açıklanan yeni kabinede 16 bakan belli oldu.Önceki listeye göre 12 isim TBMM dışından seçildi.

İşte Kabinedeki Dikkat Çeken Yeni İsimler
Haber albümü için resme tıklayın

Açıklanan yeni kabinede sadece eski listeden 4 isim yer aldı.

Milletvekilleri arasından sadece 4 ismin girdiği kabinede diğer isimler Meclis dışından oldu. Alanlarında uzman kişilerden oluşan kabinede dikkat çeken yeni isimler şu şekilde;

- Başkan Yardımcısı: Fuat Oktay - Çalışma, Sosyal Hizmetler ve Aile Bakanlığı: Zehra Zümrüt Selçuk - Çevre ve Şehircilik Bakanlığı: Murat Kurum - Milli Savunma Bakanlığı: Hulusi Akar - Milli Eğitim Bakanlığı: Ziya Selçuk - Sağlık Bakanlığı: Fahrettin Koca - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı: Fatih Dönmez) - Kültür ve Turizm Bakanlığı: Mehmet Ersoy - Gençlik ve Spor Bakanlığı: Mehmet Muharrem Kasapoğlu - Ulaştırma ve Alt Yapı Bakanlığı : Cahit Turan - Tarım ve Orman Bakanlığı: Bekir Pakdemirli - Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı: Mustafa Varank - Ticaret Bakanlığı: Ruhsar Pekcan

Erdoğan'ın açıklaması şu şekilde;

"Aziz milletim değerli basın mensupları sizleri en kalbi duygularımla muhabbetle selamlıyorum. Ülkemiz tarihinin en önemli demokratik dönüşümlerinden biri bugün başarıyla tamamlanmıştır. Dünyada yönetim sistemini demokratik yollarla değiştirelibelen az sayıdaki ülke arasına Türkiye olarak girmiş bulunuyoruz.

Demokrasimiz 15 Temmuz gecesi milletimizin kanı ve canıyla rüştünü ispat etmiştir.16 Nisan ve 24 Haziran seçimleri demokrasimizin sandıkta rüştünün en üst düzeyde ispatı olmuştur. Gerek katılım itibariyle gerekse kesin sonuçlara baktığımızda ortaya çıkan tabloyla dünyada eşi ve benzeri olmayan bir seçim gerçekleşmiştir.Bir kez daha hem sonuçların hem de yeni yönetim sisteminin ülkemiz için hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum.

Şahsımı cumhurbaşkanlığına layık gören 26 milyon 331 bin vatandaşımıza ayrıca teşekkür ediyorum. Artık 81 milyonun cumhurbaşkanı olarak görevimizi yürüteceğiz. Güçlü Türkiye'nin inşaası için yüreğinde ülke sevdası olan herkesle birlikte çalışmaktan memnuniyet duyacağız. 15 Temmuz'dan itibaren bizi destekleyen, yeni yönetim sistemini hayata geçirmemize imkan sağlayan MHP'ye, başta Sayın Bahçeli olmak üzere teşekkür ediyorum. MHP ile işbirliğimizi inşallah Meclis'te de geleceğe yönelik sürdüreceğiz."

KPSSCAFE.COM.TR  | ANKARA

09 Tem 2018 - 22:31 - Siyaset



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.

05

Ahmet Burkay - Hazine ve Maliye Bakanı ; Berat ALBAYRAK eklemeyi unutmuşsunuz (:

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 09 Temmuz 22:31
03

Murat Güzel - Yaş sınırı kaldırılmadığı sürece bu vatan evlatlarını saymayanlığa devam edildiği sürece hiç birşey hayırlı olmaz bizler bı ülkenin evlatlarıyız artık akıllara hizmetlere gelinmesi lazım

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 09 Temmuz 22:31
02

Kral - Allah seni başımizdan eksik etmesin reis davan davamiz kanımizin son damlasina kadar

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 09 Temmuz 22:31
01

Ďiyarbakırlı - YENI KABİNENİN ÜLKEMİZI DAHA İLERİYE TAŞIYACAĞINA,ÜLKEMİZİN REFAH DÜZEYİNİN ARTACAĞINA,VATANDAŞLARIMIZIN DAHA KALİTELİ HİZMET ALACAĞINA İNANCIM TAMDIR.YENİ BAŞKANIMIZA SONSUZ TEŞEKKURLER DURMAK YOK YOLA DEVAM

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 09 Temmuz 22:31


Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler