Flaş İddia: Melih Gökçek ile 5 Belediye Başkanının İstifası İstendi

Flaş bir iddia ortaya atıldı. Alınan son bilgilere göre Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçekin de aralarında olduğu 6 belediye başkanının istifasını istediği öğrenildi. İşte detaylar.

Siyaset gündemini sarsacak bir iddia ortaya atıldı. Alınan son dakika bilgilerine göre Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Ankara Büyükşehir belediye Başkanı Melih Gökçek'in de arasında olduğu 6 Beledşiye Başkanının istifasını istediği öğrenildi. Kanal D bülteninde yer alan habere göre Melih Gökçek'in yanı sıra, Bursa, Balıkesir, Uşak, Niğde, Nevşehir Belediye Başkanlarının istifaları istendiği ileri sürüldü.

Edinieln son dakika bilgilerine gve Kanal D tarafından ortaya atılan flaş iddiaya göre Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başta, uzun süredir Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevini yürütmekte olan Melih Gökçek olmak üzere, çok sayıda belediye başkanından görevlerini bırakmaları yönünde talimat verdi.

İstifası istenen belediye başkanlarının arasında Balıkesir'deki ilçe kongresinde yaptığı konuşmayla gündeme gelen ve hakkında parti içerisinde soruşturma başlatılan, Balıkesir Belediye Başkanı Edip Uğur'un da olduğu ifade edildi. Yayımlanan haberde ayrıca, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bu belediye başkanlarına Şubat 2018'e kadar süre verdiği belirtildi.

FRANSA'DAKİ YANGIN

"Bu yangının kundaklama sonucu olduğuna ilişkin savcılığın yaptığı açıklamadan dolayı bu saldırıyı, kundaklamayı da şiddetle ve nefretle kınadığımızı açıklıkla ifade etmek istiyoruz. Fransa hükümetinden ve yetkililerinden bu kundaklamaya karışan, yapan kişilerin çok hızlı bir şekilde tespiti, yakalanması ve yargıya teslim edilmesini beklediğimizi özellikle ifade etmek istiyorum. Irkçılık, ayrımcılık, yabancı düşmanlığı gibi çağımızı tehlikeye atan ve hepimizi tehdit eden bu hastalıklara karşı hepimizin bir kez daha birlikte hareket etmesi gerektiğini, yaşadığımız bu acı hadiseler göstermektedir."

IRAK-TÜRKİYE İLİŞKİLERİ

"Hükümet olarak ifade ettik. Bundan sonra nasıl adımlar atılacak MGK'da görüşüldü. Bütün bunlar takvimlendirildi. Bunların atılma önceliğini hükümet belirleyecek Irak hükümeti ile bu adımlar atılacak. İran ile de iş birliğine önem verdiğimizi ifade etmek istiyorum. MGK'nın öne çekilmesi, TSK'nın sınırda tatbikat yapması, bazı televizyonların Türksat'tan çıkarılması, uçuşların durdurulması gibi adımlar atıdı. Cumhurbaşkanımız 4 Ekim'de İran'a gidecek. Attığımız her adım iş birliği içinde olacak. Kuzey Irak bölgesine girilecek gibi iddialar var bunlar yorumdan ibarettir. Türkiye aklı selim hareket edecektir. Komşularla koordinasyon içinde olunacaktır."

ATAŞEHİR'DEKİ SALDIRI

"Türkiye'de yaşayan bütün vatandaşlarımızın yaşam tarzı koruma altındadır. Yaşam tarzına müdahale edenlere bir yıldan 3 yıla kadar ceza veren adımı biz attık. Farklı yaşam tarzlarını benimsemiş kişilere yapılan saldırıları hoş görmemiz mümkün değildir."

IKBY REFERANDUMU

"Türkiye gayrimeşru referandumdan sonra bir dizi karar açıkladık. Bunların Irak ile birlikte yürüteceğiz ve aklı selim ile adım atacağız. Bunları yaparken Türk milletinin üstün çıkarını gözeteceğiz. Yeni adımlar aldığımız kararlar çerçevesinde atılacaktır. Kuzey Irak Bölgesel Yönetimi geri adım atana kadar devam edeceğiz."

Kpsscafe.com.tr  | Ankara

02 Eki 2017 - 21:03 - Siyaset



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler