Flaş Açıklama Geldi: "Parlamentoyu Muhalefet Alırsa Seçimler Tekrarlanabilir"

Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Mehmet Uçum yaptığı son dakika açıklamasında, 24 Haziran seçimleri ile ilgili önemli ifadeler kullandı.

Flaş Açıklama Geldi: "Parlamentoyu Muhalefet Alırsa Seçimler Tekrarlanabilir"
Haber albümü için resme tıklayın

Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Mehmet Uçum yaptığı son dakika açıklamasında seçimlerin tekrarlanabileceğini söyledi.

ABD'li Bloomberg haber ajansına konuşan ve gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulunan Mehmet Uçum, 24 Haziran 2018'de gerçekleşecek olan Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili seçimlerinde Türkiye'deki seçmenin parlamentoda Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile işbirliğine girmeyi reddeden bir muhalefeti seçmesi durumunda Türkiye'de seçimlerin tekrarlanabileceğine yer verdi.

Uçum konu ilr ilgili yaptığı açıklamada, "Eğer muhalefet parlamentoyu alır ve Erdoğan yeniden seçilirse siyasetçiler vatandaşların 'birbirlerini denetleme ve işbirliği yapmalarını' istediğini anlamalı. Eğer başaramazlarsa parlamento ya da cumhurbaşkanı yeni seçime gitme kararı alabilir" ifadelerini kullandı.

"Bunun son çare" olacağını söyleyerek açıklamasını sürdüren Uçum bu tür bir sonucun ülkeyi çıkmaza sokacağını ifade etti ve şu şekilde devam etti:

"Bu seçimler Türkiye'yi parlamenter sistemden başkanlık sistemine geçirecek. Bu geçiş eğer tüm taraflar dahil olmuyorsa başarılamaz"

Uçum Erdoğan ve AKP'nin hem başkanlığı hem de parlamentoyu kazanacağını çünkü seçmenin yetkiyi aynı partiye vererek "rasyonel" karar vereceğini ifade etti.

KPSSCAFE.COM.TR  | ANKARA

06 Haz 2018 - 14:48 - Siyaset



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler