Ekrem İmamoğlu: Yokuş aşağı duvara toslamak üzere freni boşalmış bir kamyona benzetiyorum!

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, "Akıllı bir siyasi yönetimin yapmaması gereken uygulamalar olduğunu belirtti. Ben bunu, yokuş aşağı duvara toslamak üzere freni boşalmış bir kamyona benzetiyorum" açıklamalarda bulundu.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Maltepe Ekonomi Forumu'nda 'Dünyada ve Türkiye'de Kentleşme Olgusunda Yaşanan Dönüşümler' başlıklı oturuma konuşmacı olarak katıldı.

İmamoğlu, şehirde insanların varlığına değer veren, onları düşünen bir anlayışı ortaya koymuş biri olduğunu, aslında bütünüyle bunların kendilerine bir devrim, değişim ve dönüşüm fırsatı verdiğini, bunu belediye başkanlarının iyi değerlendirmesi gerektiğini söyledi.

Boğaziçi'ndeki imar yetkisi konusuna değinen İmamoğlu, şunları kaydetti: "Kanunları yok sayma, mecliste kabul ettirme çabası var. 'Bunu biz böyle yaparız, geçiririz böyle olur.' Olmaz kardeşim, bu millet buna izin vermez. Elimizde büyük bir panzehir var, şeffaflık. Ne olursa olsun, vatandaşın önüne aktardığımız her türlü hususta muazzam bir vicdan işler. Şehre her unsuru mal etmek, onun paydaşı yapmak ve birlikte çözüm üretmek şart. Tabii kavga etmeden, gerektiğinde gereken cevabı vermemiz gerekiyor. Asla bir korku dili değil, tümüyle sevgi ve şefkatle bunu yapmamız gerekiyor. Akıllı bir siyasi yönetimin yapmaması gereken uygulamalar var. Ben bunu, yokuş aşağı duvara toslamak üzere freni boşalmış bir kamyona benzetiyorum. Diyelim ki kentleri kaybedecekler. 3 ayda susuzluk sorunu yaşıyor. Hangi sorunun nereden geldiğini, ne kaynaklı olduğunu bilirler. Bir zam meselesinin kaynağının bile ülke ekonomisinin ana parametrelerinden kaynaklandığını bilirler. O bakımdan tümüyle biz gerçekçi davranacağız."

KPSS Cafe mobil uygulamalarını indirerek yeni ilanlardan ve gelişmelerden anında haberdar olabilirsiniz. IOS uygulaması veya Android Uygulaması yeni yayınlanan ilanlardan ve son dakika gelişmelerden haberdar olmanız için cep telefonunuzda olması gereken tek uygulamadır. Aynı zamanda Kpss Cafe'yi twitterfacebook ve instagram gibi sosyal medya platformlarından da takip edebilirsiniz.

01 Ara 2019 - 14:15 - Siyaset



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler