CHP'li Gürer, 65 yaş maaşı alan emeklilerin maaşlarının kesileceği iddiasını TBMM gündemine taşıdı!

Cumhuriyet Halk Partisi Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, 65 yaş maaşı almak için uygunluk kriterlerinin yeniden düzenlenmesini içeren uygulama nedeniyle bazı emeklilerin maaşlarının kesileceği iddiasını TBMM gündemine taşıdı.

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer’in Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk tarafından yanıtlanması istemiyle yöneltmiş olduğu, Niğde ilinin pilot bölge seçildiği 65 yaş maaşı almak için uygunluk kriterlerinin yeniden düzenlenmesini içeren uygulama nedeniyle bazı emeklilerin maaşlarının kesileceği iddiasına ilişkin yazılı soru önergesine Bakandan yanıt geldi.

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer yanıtlanması istemiyle, “ Niğde ilinin pilot bölge seçildiği 65 yaş maaşı almak için uygunluk kriterlerinin yeniden düzenlendiği ve bu nedenle birçok kişinin maaşlarının kesileceği doğru mudur? Konuyla ilgili düzenleme yapılmış mıdır?” şeklindeki sorularını Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk’a yöneltti.

CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer’in yazılı soru önergesini yanıtlayan Bakan, “2022 sayılı 65 Yaşını Doldurmuş Muhtaç, Güçsüz ve Kimsesiz Türk Vatandaşlarına Aylık Bağlanması Hakkında Kanun kapsamındaki yaşlı yardımlarından yararlanma kriterleri ile ilgili herhangi bir düzenleme yapılmamış olup bu şekilde bir çalışma bulunmamaktadır” yanıtını verdi.

İOS Mobil Uygulamamız İçin Tıklayınız.

Android Mobil Uygulamamız İçin Tıklayınız.

Sosyal Medya Hesaplarımızı Takip Ederek İlanlardan Anında Haberdar Olun.

Twitter'da Takip Etmek İçin Tıklayınız.

Facebook Grubumuz İçin Tıklayınız.

Instagram Sayfamız için Tıklayınız

KPSSCAFE.COM.TR | ANKARA

05 Ağu 2019 - 09:37 - Siyaset



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler