CHP'den 'ulusal yas' çağrısı

CHP MYK toplantısı sonrası yapılan yazılı açıklamada, "Bu acı saldırı nedeniyle hükümeti ulusal yas ilan etmeye davet ediyoruz" ifadesi kullanıldı.

ANKARA

CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK), Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, başkanlığında toplandı.

Ankara'daki patlama nedeniyle İstanbul'daki seçim çalışmalarını iptal ederek öğle saatlerinde Ankara'ya dönen Kemal Kılıçdaroğlu, bir süre kurmaylarıyla patlamaya ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Tek gündem maddesi Ankara'daki terör saldırısı olduğu belirtilen ve 45 dakika süren toplantı sonrası yazılı açıklama yapıldı.

"Türkiye Cumhuriyeti'nin başkentinde Ankara'nın göbeğinde Ankara Emniyet Müdürlüğüne sadece beş yüz metre mesafede patlayan hain bombalarla 86 vatandaşımız hayatını kaybetti" ifadesi ile başlayan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Teröre ve şiddete karşı atılacak her adıma koşulsuz, amasız destek vermeye hazırız. Bu güzel ülkede bir daha asla böyle olayların yaşanmaması için herkes sorumluluk bilinci ile hareket etmeli ve gereken adımları tereddütsüz atmalıdır. Bu memleketin bütün evlatlarına, bütün vatandaşlarımıza açık çağrıda bulunuyoruz, Türkiye bu acıları yaşamaya, her gün çocuklarının ölümüne uyanmaya ve felaketlerin esiri olmaya mahkum bırakılamaz. Biz bu ülkenin makul insanlarının sesi olmaya, bu itiraza öncülük etmeye, bu ülkede güven ve huzur ortamını yeniden inşa etmek için sorumluluk almaya hazırız. Miting ve siyasi propaganda faaliyetlerimizi önümüzdeki 3 gün için durdurma kararı almış bulunuyoruz. Bu acı saldırı nedeniyle hükümeti ulusal yas ilan etmeye davet ediyor, bu hain saldırıda hayatını kaybeden bütün vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, sevenlerine ve ailelerine sabır, milletimize  başsağlığı, yaralılarımıza sağlık diliyoruz."

10 Eki 2015 - 17:44 - Siyaset



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler