"Atanamayan Değil, Atanmayan Öğretmenler Var"

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya, atanamayan öğretmenler ile ilgili TBMM Başkanlığı'na sunulan araştırma önergesi sırasında söz alarak, atanamayan değil atanmayan öğretmenler var diyerek sorunlara dikkat çekti.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya, atanamayan öğretmenler ile ilgili TBMM Başkanlığı'na sunulan araştırma önergesi sırasında söz alarak, atanamayan değil atanmayan öğretmenler var diyerek sorunlara dikkat çekti.

Yıldırım Kaya şunları söyledi;

Sayın Başkan, değerli milletvekilleri; bugün Madenciler Günü. Hani 301 madenci Soma'da katledildiğinde "Bu işin fıtratında var." denmişti ya, işte o günü, o madencileri ve binlerce madenciyi rahmetle anıyorum, gün yüzü görmeyen madencilere de buradan selam gönderiyorum.

Yarın 5 Aralık, kadınların seçme ve seçilme hakkını elde ettiği gün; Mustafa Kemal Atatürk'ün Avrupa devletlerinden önce armağan ettiği bir gün. Kadınlara seksen beş yıl önce verilen değer ile bugün Ceren Özdemir'e saplanan bıçak! İşte kadının değerinin ve kadının öneminin seksen beş yıl sonra geldiği nokta budur.

Dün de Dünya Engelliler Günü'ydü. Hepimiz bulunduğumuz her yerde gerçekten yaldızlı sözlerle Dünya Engelliler Günü'nü kutladık ama atama bekleyen 1.250 engelli öğretmenin sorununa bir dirhem çözüm üretemedik. Gerçekten samimi olalım. Dünya Engelliler Günü'nde 1.250 engelli öğretmenin atamasını yapsak ne olurdu, yasal zorunluluk zaten bu atamayı yapmamızı da emrediyordu.

Bugün başlayan bir grev var. Dedik ki: "Okulları özelleştirmeyin. Parası olana özel kolejlerde eğitim olanağı sağlamayın." Öğretmenlerin maaşları verilemediği için Doğa Kolejinde öğretmenler greve başladı; öğrenci velileri destekliyor, öğrenciler perişan, sonuçlarının ne olacağı belli değil. 2023 Eğitim Vizyonu'nun bir yıllık sürecini Sayın Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk açıkladı. Bir yılda o kadar çok şey yapmış ki atanamayan öğretmen sorununu çözmüş, engelli öğretmen sorununu çözmüş ücretli öğretmen sorununu çözmüş, sözleşmeli öğretmen sorununu çözmüş, "Öğretmenlik Meslek Kanunu"nu çıkarmış, bir de 3600 ek göstergeyi vermiş gibi konuşuyor. Bunların hiçbirinin olmadığını Sayın Millî Eğitim Bakanı biliyor ama Millî Eğitim Bakanı acil atama bekleyen 60 bin öğretmenin sorununu çözmeye dair de en ufak bir şey söylemedi.

Öğrenciler af bekliyor, öğretmenler mesleğe başlamak için ders bekliyor. Şimdi, bu dert küpüyle yanıp tutuşan eğitim camiasının sorunlarını çözemediğimiz müddetçe, bu ülkenin ekonomik sorunlarını çözemeyiz, engellilerin sorununu çözemeyiz, kadın cinayetlerinin önüne geçemeyiz, mahpushanelerde bakılmayan hasta mahpusların sorunlarını çözemeyiz.

Her şeyin başı eğitimden geçiyor. Atanmayan öğretmenler var, atanamayan değil, öğretmen ihtiyacı var ve atanmıyor. Atanan öğretmenlere ne yapılıyor?

Şırnak, Silopi'yi bilirsiniz, Anadolu İmam Hatip Lisesi var orada, bir müdür, bir ay önce göreve başlayan bir müdür, 18 maddelik ferman yayınlamış, öğretmenlere "Ne istersem onu yapacaksınız." diyor. Buna ses çıkarmayan bir Millî Eğitim Bakanlığı olur mu?

Şimdi, biz diyoruz ki: Çöplerden yiyecek toplayanlar var. Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkanı çıkıyor, diyor ki: "Bu sahte." Şimdi, bu, on yedi yıldır atanmayan bir fizik öğretmeninin dramı. Ankara'da Çankaya sokaklarında kâğıt topluyor oğluyla birlikte, bu da diploması. Eğer buna inanmıyorsanız "Sahte." diyorsanız, dersiniz. Ben size söyleyeyim, Ramazan Gezer, İnönü Üniversitesi Fizik Bölümünden mezun olmuş, 4 çocuğu var, çocuklarıyla birlikte geçimini sağlamak için kâğıt topluyor.

Adalet ve Kalkınma Partisi Grubuna sesleniyorum: Eğer gerçekten Engelliler Günü'nü kutluyorsanız, öğretmen sorununa sahip çıkıyorsanız gelin bari bu önergeye "kabul" oyu verin de yarın veto yediğinizde alkışlamayın veto edeni çünkü veto eden de sizin Genel Başkanınız.

05 Ara 2019 - 13:54 - Siyaset



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler