Ahmet Davutoğlu yeni partinin yol haritasını açıkladı!

Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu, Manisa'da düzenlenen programla kuracağı partinin yol haritasını açıkladı. Yeni hareketin doğru temelde ve en kapsamlı şekilde yapılması için görüşmeler yaptıklarını ifade eden Davutoğlu, "İlk isteğimiz korku duvarını aşmak, ümidi ve heyecanı ayağa kaldırmak" dedi.

Ahmet Davutoğlu yeni partinin yol haritasını açıkladı!
Haber albümü için resme tıklayın

Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu, Manisa’da düzenlenen ‘Manisa Dostları Platformu’ toplantısında konuştu. Türkiye’de bir korku ikliminin yaratıldığını ifade eden Davutoğlu, “Öyle bir korku iklimi var ki bazı yakın dostlarımız bile ‘söylediğiniz doğru ama bizi bir müddet mazur görseniz’ diyor. İleride tarih bizi mazur görecek mi? İlk isteğimiz bu korku duvarını aşmak, ümidi ve heyecanı ayağa kaldırmak. Tüzüğümüz her kesimden vatandaşımızı kapsayacak” dedi.

“İHRAÇ YAZISINDAKİ TÜRKÇE BOZUKLUKLARI…”

Partiden ihraç edilme sürecine de değinen Davutoğlu, “İhraç istemiyle disiplin kuruluna gönderildik. Arkadaşlarımızın hepsinin yüreği acıdı. Beni daha fazla üzen iktidarda uzun yıllardır kalmış bir partinin o gönderdiği ihraç yazısındaki Türkçe bozukluklukları. İşte biz bunların yaşanmaması için partiyi kurumsallaştırmaya çalıştık. Şu andan itibaren bizi AK Parti'nin yanlışları değil, yeni kuracağımız yolun doğruları ilgilendiriyor. Yeni hareketin doğru temelde ve en kapsamlı şekilde yapılması için görüşmeler yapıyoruz” ifadelerini kullandı.

TRUMP’IN MEKTUBUNU ELEŞTİRDİ

ABD Başkanı Trump’ın Erdoğan’a yazdığı mektubu da ağır bir dille eleştiren Davutoğlu, “Bu mektup misliyle ABD’ye iade edilmeli ve devlet kaydından çıkarılmalıdır. Hiçbir şey bu mektubun devlet arşivinde olmasını meşru gösteremez. Bu operasyon Trump’a ders vermek için değil Türkiye’nin kaygıları için yapılmıştır. ABD’ye başvuruda bulunularak bu mektubun geri çekilmesi istenmelidir” dedi.

“YÜREĞİ OLAN KARŞIMIZA ÇIKSIN”

Kendisini eleştiriler AKP’lilere de çağrıda bulunan Davutoğlu, “Bir grup, o dönemdeki AK Parti'nin başarılarını bir yere yazarken tüm başarısızlıklar da bize yazıyor, bir başka grup ise ‘AK Parti’yi eleştiriyoruz’ deyip bizi eleştiriyor. Ben buradan iki gruba da sesleniyorum, biz hür ve özgür platformda konuşmaya hazırız, yorumcular bizi konuşuyorlar ama bizim her şeyi konuşacak yüreğimiz var. Yüreği olan karşımıza çıksın” dedi.

İOS Mobil Uygulamamız İçin Tıklayınız.

Android Mobil Uygulamamız İçin Tıklayınız.

Sosyal Medya Hesaplarımızı Takip Ederek İlanlardan Anında Haberdar Olun.

Twitter'da Takip Etmek İçin Tıklayınız.

Facebook Grubumuz İçin Tıklayınız.

Instagram Sayfamız için Tıklayınız

KPSSCAFE.COM.TR | ANKARA

18 Eki 2019 - 23:46 - Siyaset



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler