Abdullah Gül Keskin Bir İşaret Veriyor (Siyasete Dönecek mi?)

Önceki gün düzenlenen AK Parti kuruluş yıldönümü kutlamalarına atılmayan Abdullah Gül'den bir açıklama geldi. İşte o açıklama.

AK Partinin önceki gün düzenlenen kuruluş yıldönümü kutlamalarına katılmayan Abdullah Gül, Gazeteci arkadaşı Ali Bayramoğlu'na önemli açıklamalarda bulundu.

"İlk defa zannediyorum Abdullah Gül, bu kadar keskin bir işaret veriyor. Bu işaret net bir tavır" diyen Bayramoğlu, "Gül'ün ve çevresinin siyasi bir hareketliliğe hazırlandığını düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

Bayramoğlu konu ile ilgili kaleme aldığı yazısında şu ifadelere yer verdi:

"2. önemli anlamı ise, ben Abdullah Gül'ün ve Abdullah Gül'ün çevresinin AK Parti'nin bazı kurucu unsurlarının yavaş yavaş AK Parti içerisinde, ya da AK Parti üzerinden bir siyasi hareketliliğe hazırlandığını düşünüyorum. Hatta bir miktarda gözlüyorum diyelim. Bu tabii nasıl yapılacağı çok net olmayan, çok belli olmayan, çeşitli arayış içeren, Erdoğan'ı karşıya doğrudan almamak, aynı zamanda partiyi bölmemek, ama eski fabrika ayarlarını hatırlatmak gibi başlatacak bir siyasi macera diyelim. Ya da siyasi bir niyet diyelim. Bence Abdullah Gül'ün kongreye katılmaması bu niyetin önemli bir işaretidir.

ARALARINDA KONUŞUYORLAR

Gazeteci olarak yaptığım temaslar bana Abdullah Gül gibi isimlerin, Davutoğlu gibi isimlerin, Bülent Arınç gibi isimlerin, bu yaşanan gelişmelerden, AK Parti'nin aldığı istikametten artan bir memnuniyetsizlik duyduklarını, bununla ilgili bir şeyler yapmak arzusunu hep içlerinde hissettiklerini ve aralarında konuştuklarını gösteriyor. Ama dediğim gibi bu hareket çok kolay bir iş değil. AK Parti içinde Tayyip Erdoğan ile yarışmak kolay değil. Bu gelenek içerisinde solda olduğu gibi açık bir siyaset yapmak, bir farklı parti kurmak, çok bölücülük olarak görülen, bölen olarak görülen bir eylem tipi. Tayyip Erdoğan'ın karşısına çıkmak, muhalefetle temas etmek, CHP'nin temsilcisi haline düşmek gibi riskler, başka tür kaygılar içeriyor. El, kol yordamıyla benim gördüğüm bu katılmadık örneğini Abdullah Gül hususları, daha yüksek sesle dile getirecek. Ve işte bu tür sembolik girişimlerle ayrı bir yerde, durduğunu gösterecek. Bu konuda yalnız olduğunu da sanmıyorum. Buradan bir siyasi parti, siyasi hareketlilik yada 19 seçimlerine bir aday çıkar mı, çok erken bunu söylemek. Çünkü bunun farklı biliyorsunuz yönleride var. Abdullah Gül'ün siyasi ürkekliği var. Kendi aralarında ne kadar anlaşıp ne kadar anlaşamayacakları gibi siyasi egolar meselesi var. Pek çok unsur var. Ama bunu silik ve anlamlı bir işaret olarak değerlendirebiliriz."

Kpsscafe.com.tr  | Ankara

15 Ağu 2017 - 20:39 - Siyaset



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler