Almanya Yüksek Ücretle Türk İşçi Alıyor! Başvuru Nasıl Yapılır?

2020 yılının 2. haftasını yaşadığımız şu günlerde Almanya işçi alımı, Türkiye'deki işsiz vatandaşları sevindirdi. Buna göre uzun yıllardır işçi gönderimi yapılan ülkelerden biri de Almanya olup özellikle vatandaşlar Almanya’da nasıl işçi olarak çalışacağını merak etmektedir İlgili aracı kurum tarafında da başta İşçi, Mühendis, Hemşire, Hasta Bakıcı, Kamyon ve Tır Şoförü gibi kadrolarda alım yapılmakta olup adaylar alımlar ile ilgili detaylı bilgiyi ve ilanları kurumun resmi sitesi üzerinden ulaşabilmektedir. İŞKUR Yurtdışı İstihdam Hizmeti kapsamında ya da İŞKUR sitesinde yayınlanan ilanlar aracılığı ile yurtdışına işçi gönderimi yapılmaktadır. İşte Almanya işçi alımı 2020! Başvuru şartları nedir?

2020 yılı başlarında Almanya işçi alımları başladı. Yüksek ücretle vasıflı ve vasıfsız işçi alımı yapılacaktır. Almanya işçi alımına Türkiye'den Başvurular Nasıl Yapılır? İşte detaylar. Almanya'da kalifiye iş gücü açığını AB dışı ülkelerden kapatacak yeni yasanın yürürlüğe girmesi öncesinde devlet yetkilileri çalışmalarını hızlandırdı. Berlin yönetimi 1 Mart 2020'de resmiyet kazanacak yasayla alakalı Avrupa Birliği (AB) haricinde özellikle sağlık alanındaki iş gücü açığını kapatması için Filipinler ve Meksika ile kapsamlı anlaşmalar yapmıştı.

OBM Almanya'ya İşçi Gönderimi

İlgili aracı kurum tarafında da başta İşçi, Mühendis, Hemşire, Hasta Bakıcı, Kamyon ve Tır Şoförü gibi kadrolarda alım yapılmakta olup adaylar alımlar ile ilgili detaylı bilgiyi ve ilanları kurumun resmi sitesi üzerinden ulaşabilmektedir. Konu ile ilgili olarak kurumun internet sitesinde yer alan açıklamada OBM İnsan Kaynakları Şirketi, 2020 yılında da Almanya'ya vasıflı ve vasıfsız işçi alımı gerçekleştirileceğini açıkladı.

İŞKUR YURTDIŞI PERSONEL ALIMI İÇİN TIKLAYINIZ

Başvuru Şartları

İlgili başvurularda adaylardan ilgili alan göre diploma, deneyim ve Almanca bilme gibi farklı şartları sağlamaları istenebilmektedir.

Ne Kadar Maaş Ödeniyor? Kaç Saat Çalışılıyor?

OBM tarafından yapılan açıklamada Brüt maaşın 2500 Euro olduğu, günde 8 saat çalışıldığı ve sözleşme süresinin de 24 ay olduğu ifade edildi.
Bunun yanı sıra vize işlemleri için "OBM olarak işlemlerin hızlanması konusunda sizlere yardımcı oluyoruz ancak bu konudaki ücretler size aittir" açıklaması yapılırken A1-A2-B1 seviyesinde Almanca bilinmesi gerektiği açıklandı.

Nasıl Başvuru Yapılır?

Almanya'da çalışmak isteyen adayların OBM web sitesi üzerinden ilgili alım formunu doldurmaları ve daha sonra talep edilen evrakların tercümesini yaptırarak firmaya iletilmesi istenmektedir.

Almanya'ya işçi gönderimi yapan kurumlardan biri olan OBM'nin internet sitesinde yer açıklamada işçi gönderimi için "20-45 yaş aralığında her Türk vatandaşı, sağlık engeli olmadığı sürece müracaat edebilir" açıklamasına yer verildi. Buna göre detaylı bilgi almak için ana sayfada yer alan formu doldurup kuruma ulaştırmak yeterli olacak.

AÇIK BULUNAN İŞLER

Yasanın yürürlüğe girmesi arefesinde nitelikli işgücünün Almanca öğrenmesi, vize işlemlerinin hızlandırılması ve diğer bürokratik işlemlerin azaltılması amacıyla Almanya dışında işçilerin geleceği ülkelerin sınırları içerisinde de bazı çalışmalar yapılması bekleniyor. Alman hükümetinin bu yolla işçiler ülkelerinden çıkmadan önce uyum sorununu en aza indirmeyi amaçladığı düşünülüyor.

Almanya'da sağlık sektörü dışında özellikle internet teknolojileri (IT), metal ve ağır sanayi, aşçılık ve gastronomi ile inşaat alanında önemli işgücü açığı bulunuyor.

08 Oca 2020 - 15:42 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.

03

İsmet guducu - selam ben konya dan arıyorum 1 seneden beri işsizim acil işe ihtiyacım var 48 yaşındayım yurtdışında çalışmak istiyorum vasifsiz olarak çalışmak istiyorum 0545 698 02 89

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 08 Ocak 15:42
02

İsmet guducu - selam ben konya dan arıyorum 1 seneden beri işsizim acil işe ihtiyacım var 48 yaşındayım yurtdışında çalışmak istiyorum vasifsiz olarak çalışmak istiyorum 0545 698 02 89

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 08 Ocak 15:42
01

GÖKHAN - Merhabalar ben istanbuldan yazıyorum almayada işçi alımı var galiba tarım işçisi olarak gitmek isterim yaşım (30) işsizim yurt disi engelim yok.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 08 Ocak 15:42


Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler