ÖSYM 2020 Önlisans KPSS Sınavı ve Başvuru Tarihini Açıkladı!

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığı tarafından her iki yılda bir yani çift yıllarda (örneğin; 2018 - 2020 - 2022 yılları) düzenlenen KPSS önlisans sınav tarihi ve başvuru tarihleri 2020 yılı sınav takvimi kapsamında açıklandı.

ÖSYM 2020 Önlisans KPSS Sınavı ve Başvuru Tarihini Açıkladı!
Haber albümü için resme tıklayın

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığı tarafından her iki yılda bir yani çift yıllarda (örneğin; 2018 - 2020 - 2022 yılları) düzenlenen KPSS önlisans sınav tarihi ve başvuru tarihleri 2020 yılı sınav takvimi kapsamında açıklandı.

Kamu kurum ve kuruluşlarında memur olmak isteyen, kamu personeli olarak istihdam edilmek isteyen önlisans mezunu adaylar her iki yılda bir düzenlenen KPSS Önlisans sınavına katılmalıdır. Merkezi atama ile birlikte açıktan yapılan atamaların da çoğunda KPSS puanı şartı aranmaktadır. O nedenle KPSS sınavı ve  sınavda alınan puan sona derece önemlidir. Ne kadar yüksek puan alırsanız memur olarak atanma şansınız o kadar yüksektir.

Peki en son 2018 yılında düzenlenen ve 2 yıl aradan sonra 2020 yılında düzenlenen olan Önlsians KPSS sınav tarihi ve başvuru tarihi ne zaman? 

2020 ÖNLİSANS SINAV TARİHİ VE BAŞVURU TARİHİ AÇIKLANDI!

2020 önlisans sınav tarihi ve Başvuru tarihleri Ölçme, Seçme ve yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yayınlanan 2020 yılı sınav takvim içerisinde açıklandı.

Yayınlanan sınav takvimine göre 2020 KPSS önlisans sınavı 18 Ekim 2020 tarihinde yapılacak.

2020 KPSS önlisans için başvurular 12 Ağustos 2020 ile 25 Ağustos 2020 tarihleri arasında alınacak. Bu süre içerisinde herhangi bir nedenle başvuru yapamayan önlisans adayları için başvuru ücreti yüzde 50 zamlı olmak şartı ile 8 Eylül 2020 tarihinde 24 saat süre ile geç başvurular alınacak. 2020 KPSS Önlisans sınav sonuçları ise 12 Kasım 2020 tarihinde ÖSYM'nin resmi internet sitesi üzerinden açıklanacak.

KPSS ÖNLİSANS SINAV SAATİ

Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) Ön Lisans sınavının tarihi ÖSYM takviminde yer alırken, sınav saatine ilişkin herhangi bir bilgi bulunmuyor. Ancak ÖSYM KPSS Ön Lisans sınav saati olarak her yıl 10:15 olarak belirliyor. Sınava bir kaç gün kala resmi internet sitesinden duyuruyor.

"SINAVI KAÇIRMA HABERDAR OL"

2020 KPSS Ön Lisans sınavı ile ilgili gelişmeleri ve detayları kaçırmamak için KPSS cafe mobil uygulamalarını indirebilirsiniz.

KPSS Cafe mobil uygulamalarını indirerek yeni ilanlardan ve gelişmelerden anında haberdar olabilirsiniz. 

IOS uygulaması veya Android Uygulaması yeni yayınlanan ilanlardan ve son dakika gelişmelerden haberdar olmanız için cep telefonunuzda olması gereken tek uygulamadır. Aynı zamanda Kpss Cafe'yi twitterfacebook ve instagram gibi sosyal medya platformlarından da takip edebilirsiniz.

23 Ara 2019 - 21:30 - KPSS Rehber



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler