Yeni Dönemde Kaç Bayan PÖH Alımı Olacak? İşte Tahmini Sayı

Yeni dönem polis özel harekat alımında sayı belli oldu. Buna göre yakın zamanda en az 10 bin 700 PÖH alımı yapılması bekleniyor. Peki bayan adaylar arasından kaç kişi alınacak? Bayan adaylara kadro ayrılacak mı?

Yeni dönem polis özel harekat alımı için sayı belli oldu. Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada 2018 yılında 10 bin 700 PÖH alımı yapılacağı açıklandı. Bu sayının açıklanmasının ardından bayan PÖH adayları kendilerine ne kadar kadro ayrılacağını merak etmeye başladı. Peki yeni dönem PÖH alımında bayan adaylara kaç kişilik PÖH kadrosu ayrılacak?

Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından performans dökümanı yayımlandı  yeni dönem alımında 10 bin 700 PÖH alımı yapılacağı belirtildi. (KHK'lar ile olası bir kadro ihdası durumunda sayının artması bekleniyor. Zira ciddi derecede polis eksiği olduğu biliniyor.) Daha önce yapılan açıklamalarda yeni dönem polis özel harekat alımında bayan adaylara da kadro verileceği belirtildi.

Geçtiğimiz yıl yapılan alımda bayanlara kadro ayrılmaması bayanlar tarafından tepki ile karşılanmış, hatta bu durum Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulunda da gündeme gelmişti. Milliyetçi Hareket Partisi Milletvekili Arzu Erdem, 'Vatan aşkının cinsiyeti olmaz' diyerek mecliste kadın polis özel harekat adaylarıyla bir araya gelmiş ve basın toplantısı düzenlemişti. Aradan geçen sürede İçişleri Bakanı Soylu, sık sık kadın adayların taleplerini dinlemiş, son olarak 2018 bütçesi görüşmeleri sırasında Bakan Süleyman Soylu, kadın adayların içlerini ferahlatacak müjdeli haberi vermişti ve yeni dönem PÖH alımında bayan adaylara da kadro ayrılacağını söylemişti.

Kaç Bayan PÖH Alımı Olur?

Yeni dönem PÖH alımında 10 bin polisin alınması durumunda bayanlara en az 1000 kişilik bir kontenjan ayrılması bekleniyor. Ancak PÖH alımını bekleyen o kadar kişi olmasına karşın kontenjanın 10 bin olarak ayrılması yine de yeterli değildir. Sayı KHK ile arttırılmalıdır.

PÖH Alım ilanı yayımlandığı anda haberdar olmak için Kpsscafe.com.tr adresini aşağıdaki platformlardan takip edin.

KPSSCAFE android uygulamamızı ücretsiz indirmek için ---->>> TIKLAYIN

KPSSCAFE iOS uygulamamızı ücretsiz indirmek için----> TIKLAYIN

Kpsscafe.com.tr  | Ankara - ÖZEL HABER

16 Oca 2018 - 19:51 - KPSS



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.

06

Gülüzar - Lise mezunlarida katilabilsin .. hayallerine kavusabilsin. Lutfen yardimci olun

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 16 Ocak 19:51
05

Gizem - Allah için şu ALIMLAR ÇIKSIN nolur KPSS ŞARTSIZ lise alımı bayan alımı

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 16 Ocak 19:51
03

Kubra - Allh askına yası 30yapın lıse mezunu da alın allh askına sesımızı duyun artık

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 16 Ocak 19:51
01

Kader - Yaş 30 esnetilsin lütfen yaş 28 olmasına ragmen giremiyoruz duyun sesimizi ...

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 16 Ocak 19:51


Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler