Uzun Zamandır Beklenen 2010 KPSS Mağdurları Açıklaması İsmet Yılmaz'dan Geldi!

Meb Bakanı İsmet Yılmaz, aylardır 2010 KPSS MAĞDURLARInın heyecan ve ümit ile beklediği açıklamada bulundu. Peki Yılmaz, KPSS mağdurları hakkında ne yönde açıklamada bulundu? Memur adayları bekledikleri kadrolara sahip olabilecek mi?

Uzun Zamandır Beklenen 2010 KPSS Mağdurları Açıklaması İsmet Yılmaz'dan Geldi!

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, yıllardır beklenen açıklamalarda bulundu. Memur adaylarının sürekli dile getirdikleri, kendi hakları olan kadroların geri verilmesi istemi geri mi çevrildi, yoksa kadrolara yeniden yerleştirme mi yapılacak? 2010 KPSS MAĞDURLARI sonunda sorularının cevaplarına kavuştu. İsmet Yılmaz Kritik açıklamalar yaptı.

İsmet Yılmaz'ın konuşmasını en iyi özetleyen cümlesi ise '' kurumlarca ataması iptal edilecek kişilerin işgal ettiği kadrolara 2010-KPSS Lisans puanıyla yeniden atama işleminin yapılması yönünde herhangi bir yasal düzenlemenin getirilmediği belirtilmektedir." oldu.

İşte Milli Eğitim Bakanı'nın o önemli açıklaması; 
"17 Ağustos 2016 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren 670 sayılı KHK'nın 6'ncı maddesinde '10-11 Temmuz 2010 tarihlerinde uygulanan KPSS'de genel yetenek ve genel kültür test sonuçlarına göre veya bu sonuçlar da esas alınmak suretiyle atanan personelin atama işlemlerinin geçerliliği devam eder.

Ancak, bu sınav sorularını ve/veya cevaplarını hukuka aykırı bir şekilde sınav öncesinde ya da sınav sırasında elde ettiği tespit edilen kişilerin atamaları iptal edilir' denilmek suretiyle 2010-KPSS Lisans Genel Yetenek ve Genel Kültür test sonuçlarına göre yapılan atama işlemlerinin geçerli olduğunun ifade edildiği, yalnızca sınav soru ve/veya cevaplarını hukuka aykırı olarak elde ettiği tespit edilen kişilerin atamalarının iptal edileceğinin belirtildiği, ataması iptal edilen kişilerin yerine 2010-KPSS Lisans puanı esas alınarak başkanlıkça yeniden bir yerleştirme ve/veya ilgili kurumlarca ataması iptal edilecek kişilerin işgal ettiği kadrolara 2010-KPSS Lisans puanıyla yeniden atama işleminin yapılması yönünde herhangi bir yasal düzenlemenin getirilmediği belirtilmektedir."

grubumuza katılmak için --->tıklayınız
ios uygulama için ----> tıklayınız 
android uygulama için ---->>> tıklayınız
kpsscafe.com.tr|ANKARA

12 Şub 2017 - 18:24 - KPSS



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.

01

Ah ulen - Yaşım 27 idi2010 da Allahim öbür dunyaya koymaz inşAllah cezalarını. yasamimi cildiniz

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 12 Şubat 18:24


Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler