KPSS Puanınızı Net Sayısına Göre Hesaplamayın

Her yıl adaylar kpssde net sayısına göre puan hesaplama yapan adaylar hataya düşmektedir.

KPSS sınavı sonrasında en çok merak edilen soruların başında kaç nete kaç puan geleceğidir. Ancak, net sayısına göre puan hesabı yapmak doğru bir yöntem değildir.
Zira bir sorunun az sayıda aday tarafından doğru cevaplanmış olması onun ağırlıklandırılmış katsayısını artırmakta, bir sorunun çok sayıda aday tarafından doğru cevaplanması da o sorunun ağırlıklandırılmış katsayısını azaltmaktadır.
ÖSYM kılavuzda bu konuyu, elde edilen her bir standart puanının ağırlıklandırılarak dönüştürülmesi şeklinde ifade etmekte ve kılavuzda ASP (Ağırlıklandırılmış standart puan) kavramını kullanmaktadır.
Daha önceki yıllarda da, ÖSYM yaptığı bir açıklamada şunları söylemişti:
"Soruların zorluk derecesine veya adayların sınavdaki başarılarına göre testin ortalaması ve standart sapması sınavdan sınava değişkenlik göstermektedir. Bunun sonucu olarak aynı netler farklı puanlar oluşturabilmekte, bir önceki sınava göre ortalamanın yükselmesi aynı netlerle puanın düşmesine neden olabilmektedir. Dolaysıyla, sonuçlar açıklanmadan yapılacak "net sayısına göre puan hesabı hesaplaması yanıltıcı olacaktır."

Kaynak: Memurlar.net

05 Tem 2015 - 11:46 - KPSS



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.

01

kamu yömetimi - kamu yönetiminden yüklü alım yapılsın yazık artık o kadar yıl okuyup sokaklarda gezmek yetti artık kamucu alın kamu yöntimi alın sadece öğretmenler mi okuyor bu ülkede

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 05 Temmuz 11:46


Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler