KPSS Ortaöğretim/Lise Sonuçlarının Açıklanması Bekleniyor (Gözler ÖSYM' de)

3.5 milyon rekor başvuruyla gerçekleştirilen KPSS Ortaöğretim-Lise sınavının sonuçlarının açıklanması için gözler ÖSYM' de. Adaylarca merakla beklenen KPSS lise sonuçlarının ne zaman açıklanacağı henüz bilinmezken, KPSS lise sonuçlarının açıklanması için gereken zaman dilimi içerisine girmiş bulunmaktayız...

Geçtiğimiz günler itibariyle gerçekleştirilen KPSS Ortaöğretim/Lise sınavı 3.5 milyon rekor başvuruya ulaşmıştı. Bu başvurularda adaylar kamu personeli olabilmek için ter döktüler, kıyasıya mücadele ettiler. 120 dakika olarak uygulanan sınavda adaylar; Türkçe, Matematik, Tarih, Coğrafya, Güncel Bilgiler ve Vatandaşlık dersleri üzerinden yöneltilen soruları yanıtlamaya çalıştılar.

Uygulanan sınava ilgi büyük olunca da, elbette beklenti de son derece büyük oldu. Sınav katılımcısı adaylar; kamuda gerçekleşen ihraçlar ve FETÖ ile mücadele noktasında umut ışığı bularak, sınava katılım sağladılar. Uygulanan sınavın sonuçlarının henüz açıklanmaması da bu noktadaki beklentiyi daha da yükseltti ve merak artık zirveye ulaştı.

KPSS Lise sonuçları ne zaman açıklanacak?

Yaptığımız haberlerde, adaylara sınavın açıklanma takvimini tahminlerimizle 05 Aralık - 15 Aralık tarihleri olarak belirtmiştik. Bu tarihlerde sınav sonuçlarının açıklanacağını düşünüyor, heyecanlı bekleyiş için artık son düzlüğe girmiş olduğumuzu da ifade etmek istiyoruz.

KPSS tercihleri ne zaman yapılacak?

Tercih işlemleri Devlet Personel Başkanlığı (DPB) tarafından yayımlanan takvimde yer aldığı üzere 21-30 Aralık 2016 tarihleri arasında uygulanacak. Sınav sonuçlarından ve tercih işlemlerinin başlangıcından anında haberdar olmak için KPSS CAFE mobil uygulamamızı ücretsiz olarak indirebilirsiniz.

05 Ara 2016 - 09:17 - KPSS



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler