KPSS Önlisans Sınavına Girecek Adaylar Dikkat! Uzmanlar Uyarıyor!

2016 KPSS önlisans sınavına sayılı günler kaldı. Uzmanlar sınava girecek adayları uyarıyor...

KPSS sınavına hemen hemen 10 gün kaldı. Adaylar heyecanlı. Çalışmaya test çözmeye devam ediyor.

2016 KPSS önlisans sınavı için sınav giriş belgeleri önümüzdeki günlerde ÖSYM tarafından açıklanacak. Öğrenciler ders çalışıyor.

Adayların son günü içinde uzman yorumlarına ihtiyacı olabiliyor. Uzmanlar KPSS adaylarına sınavdan bir önce erken bir saatte duş alıp yatmalarını öneriyor.

ve işte diğer uzman önerileri;

*Son gün rahat davranın ve nasıl mutlu olacaksanız öyle davranın.

*Sınava giderken rahat kıyafetler giyinin.

*Kimliğinizi ve sınav giriş belgenizi asla unutmayın. Bir kaç sefer kontrol edin.

*Sınava başlamadan önce optik formda adınızı kontrol etmeyi unutmayın.

*İlk önce emin olduğunuz soruları, sonra emin olmadığınız soruları yapmaya çalışın. Tek soruya odaklanıp moralinizi bozmayın ve zaman kaybetmeyin. Soruları çözmeye devam edin. Sonra emin olmadıklarınıza dönün.

*Soruları sırası ile çözün. Çünkü bazı sorularda bi önceki veya sonraki soru hakknda ipucu olabilir.

*Sınavda asla soruları bilmeden atmayın. Attığınız sorular puanınızı düşürmesin. Emin olduklarınızı işaretleyin.

*Soruyu okuyup hemen tek şıkkı görüp buldum sanıp işaretleme yapmayın. Öbür şıkları da okuyup düşünerek sakince cevap verin.

*Matematikten Türkçeye geçerken ve her bölüm arasında 1 - 2 dakika dinlenin ve başınız ağrırsa hafif masajlarınız ile şakaklarınızı rahatlatın.

*Cevap kağıdına gereksiz işaretler yapmayın.

*Sınav süresini sonuna kadar kullanın. Cevaplarınızı kontrol edin.

*Sınava giderken yanınızda kesici, delici alet, silah, çanta, cüzdan, telefon, saat, kulaklık, kolye, küpe, yüzük, broş, metal eşya, elektronik cihaz, sözlük, cetvel, kitap, ders notu vb eşyaların bulunmaması gerekiyor. Eğert sınav salonunda ve sınav binasında üzerinizde bu eşyalar bulunur ise, KPSS sınavınız iptal edilir. Bu küçük notalara çok dikkat edilmesi gerekiyor.

*KPSS sınavının nasıl geçtiği ile ilgili kafanızda düşüncelerle boğuşmayın. Sınavı atlatıp sonucu bekleyiniz. Hayatınızı bu sınava bağlamak gibi bir hata yapmayınız. KPSS ve memurluk önemli fakat hayat daha önemli...

Kpsscafe.com.tr

04 Eki 2016 - 17:55 - KPSS



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler