KPSS ile İtfaiye Eri Nasıl Olunur? İtfaiye Eri Maaşları Ne Kadar?

İtfaiye eri olmak isteyenler için gereken genel şartlar neler? İtfaiye erleri 2016 yılında ne kadar maaş alacaklar?

İtfaiye eri olmak isteyenler için gereken genel şartlar neler? İtfaiye erleri 2016 yılında ne kadar maaş alacaklar? 

 Geçtiğimiz yıl belirlenen zamlar ile 2015 yılında itfaiyeciler 2,000 – 2,300 TL arasında maaş almaktaydılar. Belediyelerin kemik kadrosunda yer alan itfaiye erleri aldıkları maaşları için şikayet etmemekte ve aldıkları rakamlardan memnun olduklarını belirtmektedirler. Geçtiğimiz yıl belirlenen zamlar ile 2015 yılında itfaiyeciler 2,000 – 2,300 TL arasında maaş almaktaydılar. Bu yıl yapılan yeni yapılandırmalar ve hazırlanan yeni rakamlar ile itfaiye erleri 2,500 TL dolaylarına kadar yüksek maaş alacaklar. 
İtfaiye eri maaşları 2016 yılında 2,500 TL’ye kadar çıkarken, birçok kimse itfaiyecilerin aldıkları maaşları fazla bulmaktadır. Fakat yaptıkları işe bakıldığı zaman hayatını hiçe saymak ve daha birçok sıkıntılar karşısında itfaiye erlerinin aldıkları maaşın yeterli olduğunu söyleyebiliriz. 
İtfaiye eri maaşları 2016 yılında daha artacak olması sebebi ile 2,500 TL bandını da aşabilir. Özellikle enflasyon rakamlarından gelecek olan sonuçlar ile maaşlara gelecek olan zamlar ile yine 30 – 50 TL arasında bir zam yapılacaktır.
İtfaiye eri maaşları 2016 yılında bu şekilde yapılırken bu maaşlar ile ilgili olarak devlet çalışmalarını 2 – 3 yılda bir yapmaktadır. Şeflerin ve daha üst kademedekilerin daha fazla maaş aldığı itfaiye de erlerin aldıkları bu maaşlar daha çok tartışılacak gibi duruyor.
kaynak: isbilgisi.com

İtfaite Eri Olmak İçin Ne Yapmak Gerekir?

“İtfaiye Erliğine başvuruda bulunmak için 657 sayılı Kanunun 48.maddesindeki genel şartların yanı sıra; 1 -Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı olmak. 2-Kamu haklarından mahrum bulunmamak.(Ağır hapis veya bir yıldan fazla hapis cezası ile yüz kızartıcı bir suç ile hüküm giymiş bulunmamak) 3-Sağlık açısından kapalı mekan, dar alan ve yükseklik gibi fobisi olmamak kaydıyla itfaiye teşkilatının çalışma şartlarına uygun olmak, 4-Tartılma ve ölçülme aç karnına, soyuıuk ve çıplak ayakla olmak kaydıyla erkeklerde en az 1.67 m. kadınlarda en az 1.60 m. Boyunda olmak ve boyun 1 m den fazla olan kısmı ile kilosu arasında (+,-) 10 kg.dan fazla fark olmamak. 5-İtfaiye Eri sınavının yapılacağı günü itibariyle 30 yaşını doldurmamış olmak. 6-KPSS sınavına girmiş ve sınav sonucunda en az 70 puan almış olmak. 7-Erkek adaylar için askerliği yapmış, tecilli ya da muaf olmak. 8-Kalıcı, bulaşıcı hastalığı olmamak, görevini düzenli bir biçimde yapmaya engel olacak, bedence ve akılca bir sakatlığı bulunmamak.” Ayrıca ilanda lise ve dengi okul mezunu olma şartı arandığı belirtiliyor. Ancak özellikle büyük şehirlerde üniversite mezunu itfaiye eri alımı sıklıkla yaşanan bir durum. Belli yaş ve boy/kilo şartları vb. ilanlara göre değişebiliyor. Buradan sonra sıkı eğitimlerle sizin gerçek anlamda bir itfaiyeci olup olamayacağınıza karar verilir.
kaynak: nasilolunur.net

26 Kas 2015 - 12:31 - KPSS



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler