KPSS A Grubunda yeni bir kariyer mesleği:İl Tapu Uzman Yardımcılığı

En az iki aşamalı sınavlarla girilen A grubu kariyer mesleklere yeni bir meslek daha ekleniyor: İl Tapu Uzman Yardımcılığı.

Kpss adaylarına müjde ! 3.200 TL maaşla çalışabilecek ve kpss a kadrosunda yer alacak yeni bir meslek dalı önümüzdeki yıldan itibaren hizmete girecek.
En az iki aşamalı sınavlarla girilen A grubu kariyer mesleklere yeni bir meslek daha ekleniyor: İl Tapu Uzman Yardımcılığı.
KPSS ile yapılan sınavlardan birisi de A grubu meslekler. Bunlar uzmanlık, müfettişlik, kaymakamlık gibi mesleklerden oluşuyor. Bu mesleklere giriş için KPSS puanı yeterli olmuyor ve derece niteliğinde puan alanlar bir de, ayrıca kurum tarafından da sınava tutuluyor.
Şuan Türk kamu personel sisteminde 70 civarı uzmanlık kadrosu bulunuyor. Burada bahsedilen uzmanlıklar akademik veya askeri birimlerdeki uzmanlar değildir.

İl Tapu Uzman Yardımcılığı geliyor

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan taslağa göre taşrada (yani 81 ilde) duyulan ihtiyaca binaen yeni bir uzmanlık mesleği gelmektedir. 2015 yılında bu mesleğe alım yapılması düşünülmektedir.

Kaç kişi alınır?

Merkez uzmanlıklarına az alım yapılmakta iken taşra uzmanlıkları tüm şehirlere yayıldıkları için alımları yüksek olmaktadır. İl Tapu uzmanlığına da ilk alımda en az 800 kişilik alım yapılacağı söylenmektedir.

Maaşlar ne kadar olur?

Maaşlar diğer taşra uzmanlıkları ile aynı olur. Uzman yardımcısı iken 2.600 Tl gibi, uzman olanların ise 3.200 TL gibi bir maaşı olacaktır.
Memurlar.Net

24 Ara 2014 - 11:22 - KPSS



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler