Kadroya geçen sözleşmeliler aday mı olur asil mi?

Kamuda çalışan sözleşmelilere kadro veren 6495 sayılı yasa 2 Ağustos 2013 tarihli Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girmiştir.

Kamuda çalışan sözleşmelilere kadro veren 6495 sayılı yasa 2 Ağustos 2013 tarihli Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girmiştir.

Bu kanun ile, 100 bine yakın sözleşmeli memur kadrosuna atanmıştır.

2011 yılında çıkarılan 632 sayılı KHK’da madde hükmü şu şekilde yazılmıştı:

“Maliye Bakanlığı ve Devlet Personel Başkanlığınca müştereken belirlenen memur kadrolarına, bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihten itibaren altmış gün içinde kurumlarınca atanırlar.”

O tarihte yapmış olduğumuzda yorumda, maddede aday memurluğa atanmayı öngören bir ibare olmadığı için tüm sözleşmelilerin asil memur kadrosuna atandığını ifade etmiştik. Daha sonra, Devlet Personel Başkanlığı ve Maliye Bakanlığınca çıkarılan rehberde de aynı değerlendirme yapılmıştı.

2 Ağustos 2013 tarihinde yayımlanan 6495 sayılı Kanununda da, 632 KHK düzenlemesinin aynısı yer almıştır. Bu nedenle, 2013 yılındaki düzenleme ile kadroaya atananlar, asil memur kadrosuna atanmıştır. Bunlar aday memur değildir ve haklarında aday memurluk hükümleri uygulanmayacaktır.

10 Nis 2014 - 15:20 - KPSS



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler