İş ve Meslek Danışmanlarına özel hizmet tazminatı verilecek

İş ve Meslek Danışmanlarına müjde.

İş ve Meslek Danışmanlarına müjde.Meclise sevk edilen kanun tasarısına göre İş ve Meslek Danışmanlarına özel hizmet tazminatı verilecek.

30 Mayıs 2014 tarihi itibariyle Meclis Sevk edilen tasarıda yer alan hüküm şu şekildedir:

MADDE 57- 14/7/1965 tarihli ve 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun;

a) 152 nci maddesinin "II- Tazminatlar" kısmının "A) Özel Hizmet Tazminatı" bölümüne aşağıdaki bent eklenmiştir.

Türkiye İş Kurumu iş ve meslek danışmanları için %150 sine,"
18 Ocak'ta düzenleme yapılmıştı

Hatırlanacağı üzere 18 Ocak'ta yan ödeme kararnamesinde yapılan düzenleme ile, İş ve Meslek Danışmanlarının zam ve tazminat puanları arttırılmıştı. Ancak yapılan düzenleme 1, 2 , 3 ve 4. derecede olan personeli kapsamaktaydı.

30 Mayıs tarihli düzenleme neleri içeriyor?

30 Mayıs tarihli düzenleme ile 657 sayılı Kanunda, tazminatları düzenleyen maddeye özel olarak "Türkiye İş Kurumu iş ve meslek danışmanları" ibaresi konmaktadır. Bu düzenleme yasalaştıktan sonra tek başına bir anlam ifade etmeyecektir. Bakanlar Kurulunun yeniden yan ödeme kararnamesini düzenlemesi gerekecektir. Bu ikinci düzenlemede, dereceler itibariyle (%150'yi geçmeyecek şekilde) yeni bir değişiklik yapılacaktır. 5, 6, 7, 8 ve 9. derecelerde yer alan İş ve Meslek Danışmanlarının tam olarak hangi oran üzerinden özel hizmet tazminatı alacağı, burada belirlenecektir.

Şuan bir İMD en düşük %50 üzerinden özel hizmet tazminatı almaktadır. Bu oran her 10 puanda şu kadar artacaktır.

= En Yüksek Devlet Memuru Aylığı*Tazminat Oranı
= 9500*Maaş Katsayısı* %10
= 731,48*%10
= 73,1 TL

Kaynak:Memurlar.net

31 May 2014 - 20:47 - KPSS



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler