DHMİ 226 Memur Alımı Kadro Dağılımı Açıklandı-İşte Başvuru Şartları ve İlan Tarihi

Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanan kararda Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğüne 226 memur alımı için kadro ihdası yapıldı. Kadro ihdası ile birlikte kadro dağılımı açıklandı. Peki alım nasıl olacak? Memur alımı başvuruları ne zaman başlayacak?

Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanan kararda Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğüne memur alımı için kadro ihdas edildi.

'Bazı Kamu İktisadi Teşebbüslerine Ait Kadrolarda Düzenleme Yapılması Hakkında Karar' başlığı ile Resmi Gazete'nin 15 Mart 2018 Perşembe tarihli sayısında yayımlanan kararda, birçok kadroda değişiklik yapıldığı ve DHMİ'ye bu kapsamda 226 memur alımı için kadro ihdası yapıldı.

Kadro ihdasının yapılmasının ardından memur adayları DHMİ'ye memur alımının ne zaman ve nasıl yapılacağını araştırmaya başladı. Biz de Kpsscafe.com.tr olarak DHMİ personel alımının detaylarını takipçilerimiz ile paylaşıyoruz.

KADRO DAĞILIMI

Resmi Gazete'de yayımlanan duyuruda Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğüne ihdas edilen kadroların dağılımı şu şekilde; 1 Başmüfettiş, 1 Kurumsal İletişim Daire Başkanı, 2 Şube Müdürü, 1 Başmüdür Yardımcısı, 1 Emniyet ve Kalite Yönetimi Daire Başkanı, 1 Daire Başkan Yardımcısı, 2 Avukat, 2 Mimar, 1 İstatistikçi, 5 Tekniker, 100 Hava Trafik Kontrolörü, 60 ARFF Memuru, 17 Mühendis, 10 Tekniker, 25 Asistan AIM memuru.

ALIMLAR NASIL OLACAK?

Devlet Hava Meydanları İşletmei Genel Müdürlüğüne ihdas edilen bu kadrolara alımlar bu yıl içinde yapılacak. Başmüfettiş, Kurumsal İletişim Daire Başkanı, Şube Müdürü, Başmüdür Yardımcısı, Emniyet ve Kalite Yönetimi Daire Başkanı, Daire Başkan Yardımcısı kadrolarına alımlar kurum içinde yapılacak olup diğer kadrolara da alımlar merkezi atama ile yapılacak. Merkezi atama ile yapılacak alımda KPSS puan sıralaması dikkate alınacak ve mülakat yapılmayacak. Ancak Hava Trafik Kontrolörü alımı açıktan mülakat ile yapılmaktadır.

ARFF MEMURU ALIMI BAŞVURU ŞARTLARI

En az 1.65 metre boyunda olmak. Boy uzunluğunun santimetre olarak ifade edilen değerinin son iki rakamından en çok 10 fazla veya 15 noksan kilo ağırlıkta olmak. (Tartma ve ölçme aç karnına ve çıplak ayakla olacaktır) Astım, bronşit, nefes darlığı, epilepsi, renk körlüğü, kekemelik, sağırlık, ileri derecede görme bozukluğu vb. biyolojik rahatsızlığı bulunmamak. Aşırı psikolojik duyarlılık ve heyecan, davranış bozuklukları, kapalı alan korkusu, yükseklik korkusu, karanlık korkusu, kan tutması vb. psikolojik ve sinirsel rahatsızlıklardan herhangi birine yakalanmamış olmak. "c" ve "ç" maddelerinde belirtilen bedensel ve psikolojik yapı ile yurdun her yerinde ARFF (Hava Alanı Kurtarma ve Yangınla Mücadele) Memuru olarak görev yapabileceğine dair tam teşekküllü devlet veya üniversite hastanelerinden "Sağlık Kurulu" raporu almış olmak. İtfaiyecilik ve Yangın Güvenliği, İtfaiyecilik ve Sivil Savunma, Sivil Savunma ve İtfaiyecilik önlisans programlarının birinden mezun olmak Güvenlik Tahkikatının Olumlu Sonuçlanması

HAVA TRAFİK KONTROLÖRÜ ALIMI BAŞVURU ŞARTLARI

T.C. vatandaşı olmak, 4 yıllık fakülte veya 4 yıllık yüksekokul mezunu olmak Geçerli bir hava trafik kontrolör lisansına sahip olmak, ICAO ANNEX'l kriterlerine uygun "Hava Trafik Kontrolörü olur" ibareli sağlık raporu almak, (aranan şartlar www.dhmi.gov.tr adresinde yer alan Hava Trafik Kontrol Hizmetleri Personeli Lisans ve Derecelendirme Yönetmeliği'nde yazılı bulunmaktadır.) İlan edilen KPSSP3 puan türünden 70 ve daha üzeri puan aldığını belgelemek, Hava/yer ve yer/yer sesli iletişiminde Türkçe ve İngilizce dillerinde, yanlış anlamalara ve aksamalara yol açabilecek belirgin bir aksan veya lehçe, dilde pelteklik, gizli kekemelik ve aşırı heyecan sahibi olmamak, (Bu durum sınav komisyonunca tespit edilerek tutanak altına alınır ve yazılı sınavı geçmiş olsalar bile sınavı kazanmış sayılmaz ve elenirler.)

İLANLAR NE ZAMAN YAYIMLANACAK?

Hava Trafik Kontrolörü alımı için ilanın Mayıs ayında yayımlanması beklenirken diğer kadrolara alımların KPSS 2018/1 merkezi yerleştirme ile yapılması bekleniyor. KPSS tercih ve sınav tarihleri için TIKLAYIN

İLANLAR YAYIMLANDIĞI ANDA HABERDAR OLUN;

KPSSCAFE android uygulamamızı ücretsiz indirmek için ---->>> TIKLAYIN

KPSSCAFE iOS uygulamamızı ücretsiz indirmek için----> TIKLAYIN

DAHA FAZLA BİLGİ, DAHA FAZLA ARKADAŞ

Memur alımlarıyla ilgili tüm gelişmeleri yakından takip edebileceğiniz, diğer memur adaylarıyla sohbet edip, bilgi alışverişinde bulunabileceğiniz facebook grubumuza aşağıdaki linkten erişim sağlayabilirsiniz

Facebook grubuna katılım  için 

TIKLAYIN

KPSSCAFE.COM.TR  | ANKARA - ÖZEL HABER

15 Mar 2018 - 14:30 - KPSS



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.

01

Fatih - Toplam 17 mühendis mi yani? neden toplayarak yazmadınız?

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 15 Mart 14:30


Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler