CTE En Az Lise Mezunu Kaç İnfaz Koruma Memuru (İKM) Alımı Yapacak?

Adalet Bakanlığı İnfaz Koruma Memuru alımı ne zaman yapılacak? İnfaz Koruma Memuru alım ilanına nasıl ulaşabilirim? Yeni dönem İKM alım ilanında kaç memur alımı yapılacak? Cevaplar ve daha fazlası haberimizin devamında.

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, geçtiğimiz gün katıldığı bir programda yaptığı açıklamada Bakanlığa personel alımı konusunda önemli bilgiler verdi.

TRT Haber canlı yayınında Adalet Bakanlığına personel alımı hakkında gelen soruya Bakan Gül, Bakanlığın personel ihtiyacının olduğu ve yakın zamanda İnfaz Koruma Memuru ile Zabıt katibi alımı yapacaklarını söyledi. Bakan Gül'ün bu müjdeli haberi memur adayları tarafından büyük bir heyecan ve sevinçle karşılanırken adaylar ilanın ne zaman yayımlanacağını ve yayımlanacak ilanla kaç infaz koruma memurunun alınacağını araştırmaya başladı.

Alınacak Sayı Belli mi?

Adalet Bakanlığı ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü bünyesinde istihdam etmek üzere yapılacak İnfaz Koruma Memuru alımı en az lise düzeyinden yapılacak. KPSS' 70 puan şartı ile alınacak İnfaz Koruma Memurları boy-kilo ve sözlü sınava tabi tutulacak. Her yıl 3 dönem şeklinde İKM alımı yapan Adalet Bakanlığı, yaklaşık 8-9 aydır İKM alımı yapmadı. (Uzman Erbaşlar arasından alınan ilan haricinde). Uzun süredir lise mezunları arasından KPSS puanı ile İKM alımı yapmayan Adalet Bakanlığının yeni alımda fazla sayıda İKM alımı yapması bekleniyor. Adaylar yeni alımda Bakanlıktan en az 6 bin kadro istiyor.

Kpsscafe.com.tr olarak aldığımız bilgilere göre cezaevlerinde ciddi derecede İKM açığı bulunuyor. Yeni alımda bu açığın kapatılması planlanıyor.

İlan Ne Zaman Yayımlanacak?

Yeni dönem İKM alım ilanının yayımlanacağı tarih henüz açıklanmadı. Ancak Bakan Gül'ün açıklamalarına bakıldığında alım ilanının Eylül ayı içerisinde yayımlanması bekleniyor. İlanın daha fazla gecikmesi 2018 İKM alım sürecinin de aksamasına neden olacaktır.  Adaylar yeni İKM alım ilanının 8 Eylül günü yayımlanmasını istiyor.

Facebook grubumuza katılın --->tıklayınız   En hızlı erişim imkanları ve ios uygulamamız ----> tıklayınız android uygulamamız ---->>> tıklayınız

Kpsscafe.com.tr  | Ankara - ÖZEL HABER            

29 Ağu 2017 - 21:12 - KPSS



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.

06

ismail - Kpss 60 olsun gorsellige ve sozlu mulakata onem verin,cunku nice puani yuksek ogrenci var ama konusmasi pasif hatta kpss bile istemeyin temiz,delikanli nice gencler var gariban ,garibanlara onem verin zengin cocukkari simarik.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 29 Ağustos 21:12
05

burakk - alımlar eylül ayı içerisinde olacak gibi inşAllah

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 29 Ağustos 21:12
03

kfk - Yeter artik ya alacaksaniz alin artik beklemekten olduk yaw

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 29 Ağustos 21:12
01

Numan - Bu ne ya dalgamı geçiliyo milletle yapılsın artık

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 29 Ağustos 21:12


Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler