Bakan Elvan'dan Atama Açıklaması 'İhtiyaç Olsaydı Atanırdı'

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, TBMM'deki bütçe görüşmeleri sırasında milletvekillerinden gelen öğretmen atamalarına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Öğretmen atamalarının ihtiyaçlar doğrultusunda gerçekleştiğini söyleyen Bakan Elvan, 2002 yılında toplam öğretmen sayısının 510 bin olduğunu hatırlattı ve günümüzde bu rakamın 901 bine yükseldiğini söyledi.

Öğretmen Atamalarıyla İlgili Flaş Açıklama 'İhtiyaç Duydukça Zaten Atanıyorlar'

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, TBMM'deki bütçe görüşmeleri sırasında milletvekillerinden gelen öğretmen atamalarına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Öğretmen atamalarının ihtiyaçlar doğrultusunda gerçekleştiğini söyleyen Bakan Elvan, 2002 yılında toplam öğretmen sayısının 510 bin olduğunu hatırlattı ve günümüzde bu rakamın 901 bine yükseldiğini söyledi. Bakan Elvan, "Öğretmen atamalarına yönelik olarak, ihtiyaç duydukça öğretmen alımlarına devam ediyoruz ama şunu görmemiz gerekiyor: 2002 yılında toplam öğretmen sayımız 510 bin 469'ken, bugün toplam öğretmen sayımız 901 bin 859'a ulaşmış durumda.

Ve atamalara baktığımızda da, yıllar itibarıyla atamalara baktığımızda da, toplam 584 bin 115 öğretmen ataması gerçekleştirilmiş durumda. Dolayısıyla ihtiyaç duyulduğu anda bu atamaları biz gerçekleştiriyor, gerçekleştirmeye de bundan sonraki süreçte devam edeceğiz." dedi.

Bunun üzerine söz alan MHP'li Erhan Usta, sağlık atamalarına da değinerek, ". Şimdi, rakamlarda yanılıyor olabilirim ama yaklaşık 450 bin -benim bildiğim kadarıyla- atanamayan öğretmen var, 400-450 bin civarında atanamayan sağlık teknisyeni var çeşitli dallarda, bunları artırabiliriz yani birçok yani ormancısından ziraatçısına kadar. Şimdi, burada o zaman hakikaten bir ihtiyaç yoksa bir eğitim- istihdam planlaması hatası var. Yani biz bu kadar, 400 bin tane sağlık teknisyenine bu ülkenin ihtiyacı yoksa ki bir yandan da devam ediyor. Şimdi burada bir yanlışlık var. Buna bakmamız lazım ve bu Kalkınma Bakanlığının görevi, yani eğitim-istihdam planlaması. Şimdi bizim en büyük gücümüz ülke olarak genç nüfusumuz. Genç ve eğitimli nüfusta bakın işsizlik oranları çok yüksek. Bunlara bakılması lazım." dedi.

KPSSCAFE.COM.TR - ANKARA

21 Ara 2017 - 17:52 - KPSS



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler