2017 Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi Hangi Alanlarda Yapılacak?

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi, 3 Ocak 2017 tarihinde resmi web sayfasından 2017 KPSS ve ÖABT Adaylarına binaen bir açıklamada bulundu. Açıklama kapsamında ÖABT hakkında bazı bilgiler verildi.

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi'nce 2017 KPSS ve ÖABT Adayları için hazırlanan ilan duyurusu kapsamında 2017 KPSS ÖABT'nin hangi alanlarda yapılacağı kamuoyuna bildirildi.

Tüm KPSS haberleri, ÖSYM duyuruları, sınav sonuçları ve çok daha fazlasından haberdar olmak ve sorularınıza cevap bulmak için bizlere facebook grubumuzdan takip edebilirsiniz. ÜCRETSİZ GRUP ÜYELİĞİ İÇİN TIKLAYINIZ. MOBİL UYGULAMALARIMIZ İÇİN İSE LÜTFEN BURAYA TIKLAYINIZ.

2017 Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi belirli alanlarda yapılıyor. 2017 yılında yapılacak olan alanlar ÖSYM tarafından adaylara ayrıntılı olarak duyuruldu.

2017 yılında Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi; İlköğretim Matematik, Fen Bilimleri/Fen ve Teknoloji, Sosyal Bilgiler, Türk Dili ve Edebiyatı, Tarih, Coğrafya, Matematik (Lise), Fizik, Kimya, Biyoloji, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, Yabancı Dil (İngilizce), Rehber Öğretmen, Sınıf Öğretmenliği ve Okul Öncesi Öğretmenliği alanlarında gerçekleşecek.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın atamasını yapacak olduğu Almanca, Arapça, Çince, Fransızca, İspanyolca, İtalyanca, Japonca, Rusça öğretmenlerinin KPSS120 puan türü göz önünde bulundurulacak. Bu puan ise şu şekilde hesaplanacak; Genel Yetenek Testi 0,15, Genel Kültür Testi 0,15, Eğitim Bilimleri Testi 0.20, YDS (İlkbahar Dönemi) 0.50 

ÖSYM 2017 Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi alanlarını ve puanlama şeklini böylece adaylara duyurdu. ÖSYM'nin tam duyurusuna erişim sağlamak için lütfen TIKLAYINIZ. 
kpsscafe.com.tr|ANKARA

03 Oca 2017 - 19:40 - KPSS



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler