2016 KPSS Önlisans Sınavına Günler Kaldı! Sınava Giderken Bu Besinleri Sakın Tüketmeyin!

2016 KPSS Önlisans Sınavına tamı tamına 3 gün kaldı. Adayların heyecanı hat safhada! Sınav öncesi tüketilen bazı gıdalar sınavda başarısızlık getiriyor! İşte o besinler...

2016 KPSS  Önlisans Sınavı için heyecanlı bekleyiş devam ediyor! 

2016 KPSS  Önlisans Sınavı 16 Ekim 2016 tarihinde saat 9.30'da yapılacak. Üniversitelerin 2 yıllık bölümlerinden mezun olan öğrencilerin katıldığı sınavda, adaylar memur olabilmek için birbiri ile yarışacak.

Fakat bu durumu etkileyecek bazı durumlar var. Mesela, aday aşağıdaki besinleri tükettiği takdirde sınavda rahatsızlıklar yaşayabilir ve sınavdaki sorulara odaklanamaz. Böylece puanı ve memur olma şansı yarı yarıya düşer. İşte bu yüzden bu besinlere çok dikkat etmek gerekiyor! 

İşte sınav için tehlikeli besinler; 

Kahve İçmek! Kahve, normal miktarda içildiğinde uyku kaçırır bunun herkes bilir. Ama içindeki kafein sebebi ile kahve eğer fazla içilir ise, büyük ölçüde dikkat dağınıklığı, konsantrasyon problemine neden olur. Sınava çalışır iken, uyku kaçırmak ve canlanmak için öğrenciler zaten fazlaca kahve tüketmiş oluyor. Bir de sınav öncesi tüketilen kahve, dikkat dağınıklığına neden olup, sınava odaklanmayı imkansız hale getiriyor. Bunun yanında kafein strese yol açar.

Yağlı Yiyecekler Yemek! Yağlı besinlerin fazla tüketimi mide problemlerini yol açabilir. Bunun yanında sınav önce bol yağlı yiyecek yemek, yorgunluk verir ve tedirginlik yaratır. Sınav öncesi yağlı yiyecekler yerine daha sağlıklı besinler yenmesini tavsiye ediyoruz.

Tatlı besinler tüketmek! KPSS sınavlarında verilen küçük sekerlemelerin bir nedeni var! Çünkü şekerli besinler beynin çalışmasına ve zihin aktivilerinin etkinleşmesine yardım eder. Lakin fazla şekerli besinler bu etkisinden çıkıp başka zararlar veriyor. Mesela baş ağrısı, yorgunluk, gözlerde ağrı ve kızarıklık....

Uzun zamandır Türkiye'nin beklediği 2016 KPSS ÖNLİSANS SINAVI geldi çattı. Heyecan devam ediyor. Tüm KPSS sürecinde yanınızda olan KPSS CAFE, sınav esnasında ve sonrasında da yanınızda olacak. Sizler için çalışmaya devam ediyoruz.

Kpsscafe.com.tr

13 Eki 2016 - 11:04 - KPSS



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler