Memur Adaylarını Üzecek Gelişme! Güvenlik Soruşturmasının Kaldırması Kanun Teklifinden Çıkarılıyor!

TBMM Genel Kurulu’nda görüşmeleri başlayacak olan, 'kamu görevlerine atanacaklar hakkındaki güvenlik soruşturması' uygulamasına ilişkin madde, tekliften çıkarılıyor.

Güvenlik soruşturması uygulamasının yeniden düzenlenmesini öngören torba kanun teklifiyle ilgili önemli bir gelişme yaşandı. Genel Kurul’da bugün ele alınması beklenen 18 maddelik torba tekliften güvenlik soruşturmasını yeniden düzenleyen hükümler çıkarılıyor.

Habertürk'ten Fevzi Çakır'ın aktardığına göre, AKP grubunun vereceği önerge ile torba teklifin güvenlik soruşturmasını düzenleyen üçüncü maddesi geri çekilecek

AYM İPTAL ETMİŞTİ

AKP'li milletvekillerinin imzası ile Meclis Başkanlığı'na sunulan 'torba yasa' teklifi, Anayasa Mahkemesi'nin (AYM) güvenlik soruşturmalarını, 'özel hayatın ve kişisel verilerin korunmasıyla ilgili gerekli mekanizmalar olmadığı' gerekçesiyle iptal etmesinin ardından, yeni sistemi de içeriyordu.

Teklif ile güvenlik soruşturmalarını yapacak mekanizmalar, “MİT, emniyet ve mahalli mülki idari amirlikleri” olması öngörülüyordu. İlk defa veya yeniden kamu hizmeti ve görevlerine atanacaklar hakkında da güvenlik soruşturması veya arşiv araştırması yapılması düzenleniyordu. Bu kişilerde “Anayasaya ve devlete sadakat ve bağlılık, terör örgütleriyle eylem birliği içerisinde olmamak, örgütlere yardım etmemek, propagandalarını yapmamak” gibi ilkelerin aranacağı belirtiliyordu.

21 Ara 2019 - 14:11 - Kamu



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.

01

YUH - PAZARDAN PATATES ALIRKEN BİLE ÇÜRÜK VAR MI DİYE BAKIYORUZ KOCA DEVLETE MEMUR ALINACAK VE İN MİDİR CİN MİDİR BAKILMAYACAK KİMLER HANGİ PALANLAR PEŞİNDE YİNE TERÖRİSTLERİ DEVLET DOLDURMAK İSTEYENLER Mİ VAR GÜVENLİK SORUŞTURMASINI KALDIRMAK NE DEMEK BU KABUL EDİLEMEZ BU YANLIŞTAN DÖNÜLMELİ AKSİNE DAHA SIKI SORUŞTURMALAR GETİRİLMELİ BU MİLLET CANINI SOKAKTA BULMADI HER 3-5 SENEDE DARBE RİSKİYLE YAŞAMAKTAN BIKTIK GÜVENLİK SORUŞTURMASI GERİ GELSİN

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 21 Aralık 14:11


Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler