Mehmet Müezzinoğlu'ndan Kıdem Tazminatı Açıklaması! ''Referandum sonrası...''

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, kıdem tazminatı, işbaşı eğitimi ve emekli promosyonları hakkında kritik açıklamalarda bulundu. Milyonlar kıdem tazminatı çalışmalarının gidişatını merak ediyor. İşte Müezzinoğlu'ndan açıklamalar...

Mehmet Müezzinoğlu'ndan Kıdem Tazminatı Açıklaması! ''Referandum sonrası...''

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, milyonlarca çalışanın beklediği konularda açıklamalarda bulundu.

Müezzinoğlu, Habertürk'te Aysun Torun'a çeşitli konularda açıklamalar yaptı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, kıdem tazminatı, emekli promosyonları ve işbaşı istihdam çalışmaları hakkında önemli açıklamalar yaptı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Müezzinoğlu, emekli promosyonlarının emeklilere ahyırlı ve bereketli olmasını diledi; "Promosyon 4-5 yıldır gündemdeydi. Bankalarla oturduğumuzda emeklilerin beklediği düzeyde bir rakam oldu. Emeklilerimizin 6,5 milyonu promosyonu almış, rahatlamış. Emeklilerimize bereketli olsun."

Bakan Mehmet Müezzinoğlu, kıdem tazminatı çalışmalarının referandum sonrasında da devam edeceğini bu şekilde açıkladı;
"Gerek çalışanlar gerek sendikalardan sağlıklı ve güçlü bir yapının kurulması talebi var. Biz çalışanın alınterinin güvencede olmasını isteriz. Ama maalesef yüzde 80 mağduriyet var. Bu olmamalı. İşverenin kasasında bir güvence olmaz. Ay sonunda çalışanın hakkı işveren tarafından fona yatırılmalı. İşverenin kasasında biriken bir hak işçinin güvencesi olmuyor. Referandum sonrası devam edecek."

Müezzinoğlu, işbaşı eğitimleri hakkında ise "773 lirayı çalışmak isteyen herkese verip, destek olacağız. Yeter ki çalışmak istesin. Dün itibariyle 407 bin artı istihdamı sağladık. Hedefimiz 1,5 milyondu. Bu rakam Nisan'da daha da yüksek olacak. Nisan ve Mayıs'taki rakamlarla 1,5 milyonu yakalayacağız. İşsizlikte yüzde 9'ların altı temel hedefimiz. 500 bin işbaşı eğitimi verdik. 3 ay süresince 1502 TL'lik maaşını biz veriyoruz. "Sen bunu kurumuna alıştır, kalıcı istihdama dönüştür" diyerek 1,5 milyonun üzerine çıkacağız" açıklamalarında bulundu.

Gelişmeler ve ayrıntılar için takipte kalınız.

KPSS CAFE olarak hazırladığımız kolay erişim imkanları olan Grubumuza katılmak için --->tıklayınız   En hızlı erişim imkanları ve ios uygulamamız ----> tıklayınız android uygulamamız ---->>> tıklayınız
kpsscafe.com.tr|ANKARA

28 Mar 2017 - 20:14 - Kamu



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler