Maliye Bakanı Ağbal: 2018 Yatırım ve İhracat Yılı Olacak

Maliye Bakanı Naci Ağbal, hükümetin bu seneyi üretim ve yatırımı arttırmak için çok önemli gördüğünü açıkladı.

Maliye Bakanı Naci Ağbal, hükümetin bu seneyi üretim ve yatırımı arttırmak için çok önemli gördüğünü açıkladı.  Geçtiğimiz yıl gerçekleşen yüzde 7.4 oranındaki büyümenin, hükümetin aldığı tedbirlerin etkisiyle olduğunu söyleyen Bakan Ağbal, 2018 yılında üretim, ihracat, istihdam konusunda verimli geçeceğini söyledi.

Bakan Ağbal, "2018'de imalat sanayisinde teşvik belgeli yatırım yapılırsa bu yatırıma ilişkin bina ve inşaat harcamalarında KDV iadesi getirdik. İmalat sanayisine bu yolla ciddi destek vereceğiz. Bu yıl yapılacak yatırım harcamalarında kurumlar vergisi avantajını 15 puan artırıyoruz. Böylelikle yapılacak 100 liralık yatırım için mevcutta alınacak orana göre 15 puan daha fazla teşvik imkanına kavuşacaksınız. Ayrıca bu yıl yapılacak yatırım harcamaları kurumlar vergisinden tam olarak düşülebilecek. Hiç vergi vermeyeceksiniz. Diğer kazançlardan vergi olarak bunu düşeceksiniz." ifadelerini kullandı.

İmalat sanayisindeki işletmelerin alacağı makine techizatlarda KDV istisnası getirildiğini hatırlatan Maliye Bakanı, "Böylelikle teşvikli olsun ya da olmasın makine teçhizatı, KDV ödemeden alacaksınız. Son derece önemli, 100 liralık makinede 18 liralık avantaj sağlanacak. Ciddi anlamda yatırımları bu yolla teşvik etmiş olacağız. Bu yıl alınan her makine teçhizattan dolayı kurumlar vergisi de daha düşük ödenecek. Ayrıca imalat sanayisinde faaliyet gösteren işletmelere prim ve gelir vergisi teşviki getirdik. İmalat sanayinde faaliyet gösteren bir işletme yeni bir istihdam yaratırsa kişi başına aylık 2 bin 151 lira sosyal güvenlik primi, gelir ve damga vergisi ödemekten kurtulacak. 12 ay boyunca bu teşvikten yararlanacak. Dolayısıyla, çalışan başına devlete ödemesi gereken 25 bin 818 liralık sigorta primi ve vergiden kurtulmuş olacak. İmalat sanayisini 2018 yılında hem KDV istisnası ve iadeleri hem kurumlar vergisi hem de sosyal güvenlik primi üzerinden çok ciddi anlamda teşvik etmiş durumdayız. İnanıyorum ki bu yıl imalat sanayisi yatırımlarında olağanüstü artış olacak" dedi.

KPSSCAFE - ANKARA

05 Nis 2018 - 12:54 - Kamu



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler