Kamuda Düz Memur Olmak (3001) ve Adayların Bilmesi Gerekenler

Kamuya yapılacak tercihlere yaklaşırken önceki yılların alımlarını inceleyen adaylar düz memurluk nedir, 3001 kodu nedir şeklinde sorular yöneltiyorlar. Merak edilen bu soruları yanıtlıyor, kamuda düz memurun görevlerini ulaştırıyoruz.

2017 yılında yapılacak kamu personeli alımlarında da geçen yıllarda olduğu gibi " Düz memur " olarak ifade edilen 3001 kodu üzerinden alımlar yapılacak. Adayların daha önceki kılavuzlardan ve atamalardan inceleyip öğrendiği bu 3001 kodu nedir, kamu kurumlarında görev alan 3001 kodlu memurlar ne görev yaparlar? sorularının üzerine merak edilenleri ulaştırıyor, başvuru şartlarını ve puanlamaları aktarıyor olacağız.

Düz memurluk nedir?

Kamuda yer alan personeller arasında, kurum içerisinde evrak takibi yapan, ofis işlerini yürüten, evrakların teslimi, düzeni, teslim edilmesi veya muhafazasına yönelik olarak çalışan personellere verilen kadrodur. 3001 kodu olarak kılavuzda yer alır ancak, görev alan kişilere halk arasında düz memur ifadesi kullanılır.

Düz memur ifadesinin kullanılmasındaki neden, belirli bir pozisyona, kadroya veya göreve bağlı kalınmamasıdır. Kamuda görev yapan düz memurlar, amirlerinin verdikleri görevleri yerine getirmekle yükümlü olduklarından, farklı pozisyonlarda ve görevlerde çalışabilmektedirler.

3001 kodu da bu kadroyu belirtebilmek amacıyla, aslında kamu kurumlarında evrak takibi ve düzeninden, işleyişte yer alacakları takip eden personeli tanımlayabilmek için kullanılmaktadır. Yapılan alımlarda, 3001 koduna genellikle yüksek puanlardan alımlar yapılmaktadır. İlginin ve tercihin yoğun olduğu kadrolardan bir tanesi olarak bilinmektedir.

kpsscafe.com.tr | ANKARA

13 Ara 2016 - 12:48 - Kamu



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.

08

Ali - Ben 79 aldim duz lise cikisliyim.duz memur olma sansim varmi acaba

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 13 Aralık 12:48
07

Enes - Ben KPSS'den 82 aldım düz memur olur muyuz inşAllah

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 13 Aralık 12:48
04

mürsel - 70 puan aldn meslek lisesi mezunuyum atanabilirmiym

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 13 Aralık 12:48
01

İbrahim - Eski hükümlüyüm kpss,den iyi sayılabilecek puanlar almama rağmen açık pozisyon bulup hizmetli dahi olamadım herhalde sisteme inat gidip yeni hükümlü olmak lazım

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 13 Aralık 12:48


Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler